Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:52, 26 kwi 2023

zawitka napisał(a)
W takim lasku /miejscu/ można odpoczywac .

Owszem, coraz mniej chętnie wyjeżdżam
Ale przecież do mojej miejscowości mieszkańcy Warszawy przyjeżdżają odpocząć, na swoje działki rekreacyjne Ja jestem na wakacjach codziennie po pracy
Brzozowadzie... 11:52, 26 kwi 2023

Te tiarelki masz rewelacyjne, jak te od Ciebie dostałam to już się cieszę na czerwcowe widoki Ten Twój misz masz jest piękny!
April 11:55, 26 kwi 2023

MartaCho napisał(a)
Cudowne te Twoje rabaty! Nie umiem tak pięknie opisać, jak imienniczka Martka (Martka :*), ale chociaż taki nie całkiem niemy zachwyt zostawiam!

Dzięki
April 11:57, 26 kwi 2023

TAR napisał(a)
Patrzac na moje "gole przestrzenie" i patrzac jak u Ciebie wszystko przybiera mam nadzieje, ze pod koniec sezonu i u mnie czesc rabat tez sie troche nabije i napuchnie . Potrzebuje kupic kilka hortek, bez nich nie ma po prostu ogrodu. Moze sie w sobote bujne do mojej lokalnej szkolki, oni sie specjalizuja w hortkach. Tylko sie boje, ze w sobote ludzi beda tłumy a tego moja osoba moze juz nie strawic Ale i tak nie moge nic robic, bo czekam na równiarkę tyłu rabat i przeniesienie korzeni spod brzoz. Wiec taka szkolka to dobra alternatywa. Jak rowniarki nie bedzie zaczynam sadzenie, nie ma na co czekac.
Z drugiej strony jest majowka, duzo tez wyjezdza a turysci po szkolkach raczej sie nie bujaja

Jeszcze się zdziwisz jaki będziesz miała busz końcem lata
Po hortki jedź na otwarcie, potem ludziska szaleją. Jadą na działki, po drodze do sklepów i sadzą, sadzą sadzą
Wiele osób się teraz ogrodniczo wyżywa Ja pojechałam po pracy po choiny kanadyjskie i nie było gdzie zaparkować, w tygodniu, o 16-stej
April 11:58, 26 kwi 2023

Agatorek napisał(a)

Sadzę za gęsto. Ale brak mi czasami cierpliwości ogrodowej. W innych dziedzinach życia nie mam z tym problemu

Spoko, przesadzisz, dzieląc przy okazji
April 11:59, 26 kwi 2023

Roocika napisał(a)

Oh jak cudnie!

Miło mi
April 11:59, 26 kwi 2023

Martka napisał(a)
Jolu, krzepisz, tiarelle - te to dopiero zrobiły pokaz, nie mogę wzroku oderwać. Co tu zrobić, by te piękne widoki zostały z nami dłużej, już teraz mam stany lękowe, bo lato zbyt krótkie…

No cóż, trzeba cykać duuuuużo fot

Teraz Tiarelle jeszcze bardziej spasione. I to już po dzieleniu
April 12:10, 26 kwi 2023

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Te tiarelki masz rewelacyjne, jak te od Ciebie dostałam to już się cieszę na czerwcowe widoki Ten Twój misz masz jest piękny!

Ty dostałaś Iron Butterfly. A tu chyba akurat są Sylvan Lace. Ale one niemal się nie różnią bo zależało mi na najbielszych kwiatkach
Tiarelki to ci za chwilę zakwitną bo dostałaś z pączkami kwiatowymi. Inne widoki są czerwcowe
Magara 12:37, 26 kwi 2023

Moja Iron od Ciebie już kwiatki pokazuje
Monika83 12:40, 26 kwi 2023

April napisał(a)
Jak ja już tęsknię do takich nabitych rabatek. Początek lipca Rabata pod górką, tworzona trzy miesiące wcześniej

Trzeba mieć to w pamięci tworząc nowe, bo potem nawet nie widać co upchałyśmy na rabatki
Powiem szczerze że nie wygląda ta rabata na tworzoną 3miechy wstecz, raczej jak by miała za sobą 2 sezony miejsce im podpasowało to rosną jak na drożdżach a rabata z paprociowiskiem cytowana przez Agnieszkę Agatorek jest cudna