Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 08:38, 27 kwi 2023

Myślisz że to ptaki tak dziobały? Obstawiałam jakieś robale. Nikogo nie przyłapałam na gorącym uczynku. Ale może faktycznie pomyślę o jakiejś siatce. Ona jeszcze malutka.
jolanka 09:08, 27 kwi 2023

April napisał(a)
Myślisz że to ptaki tak dziobały? Obstawiałam jakieś robale. Nikogo nie przyłapałam na gorącym uczynku. Ale może faktycznie pomyślę o jakiejś siatce. Ona jeszcze malutka.

Widziałam program ogrodniczy, w którym mówiono, że ptaki uwielbiają paki niektórych magnolii.
Moja też jest jeszcze mała, kupiłam w ub roku. Miała chyba 6-7 pąków ale moje zostały zjedzone do końca. Za to obok rośnie Wada’s Memory i u niej dwa zjedzone tak jak Twoje. U mnie to na bank ptaszory.
Jola, a może rozetnij któregoś pąka. Jak robale to może będzie widać?
Kokesz 09:18, 27 kwi 2023

April napisał(a)
Miałam jeszcze pokazać jak Paprociowisko i Rabata pod Górką wyglądały latem. A to dopiero koniec czerwca
Niektóre rośliny od razu poczuły się jak w domu np Tiarelle

O rany...przepięknie
Śliczne tiarelki, kwiatki mają jak gwiazdeczki
Kiedyś jakąś kupiłam, ale nie była taka wysoka jak Twoja, słabo rosła i miała pstre liście. Twoje zdecydowanie ładniejsze
TAR 09:49, 27 kwi 2023

Te tiarelle sa boskie, boje sie jedynie ze zanikna, tak mi zanikly w poprzednim ogrodzie, moze dlatego ze nie odmladzalam kęp?
TAR 09:50, 27 kwi 2023

April napisał(a)

No dobrze że jesteś daleko, bo jak bym cię tak... Zobaczę jak ty się teraz w swoim lesie "nienarobisz"

TAR 09:55, 27 kwi 2023

Johanka77 napisał(a)

Jeziorany są dokończone. I są moje
To bardzo super. W takim razie najlepszosci na nowej drodze zycia, party mozemy zrobic u mnie jak April i Kaska Cie zgarną
Kokesz 10:10, 27 kwi 2023

Ja chyba miałam heuherellę a nie tiarellę , nigdy nie kwitła miała tylko liście i wcale nie przyrastala.
Gruszka_na_w... 10:53, 27 kwi 2023

Te przymrozki mocno spowalniają wszelakie nasadzenia. Ale majowy weekend pewnie będzie Ci sprzyjał. Podzielam Twoją miłość do tiarelli. U siebie lubię je w duecie z molinią Variegata. U mnie pojawiły się za sprawą Anulki/ Zany.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
April 11:05, 27 kwi 2023

jolanka napisał(a)

Widziałam program ogrodniczy, w którym mówiono, że ptaki uwielbiają paki niektórych magnolii.
Moja też jest jeszcze mała, kupiłam w ub roku. Miała chyba 6-7 pąków ale moje zostały zjedzone do końca. Za to obok rośnie Wada’s Memory i u niej dwa zjedzone tak jak Twoje. U mnie to na bank ptaszory.
Jola, a może rozetnij któregoś pąka. Jak robale to może będzie widać?

Nie ma robala w środku, to od zewnątrz obskubane
April 11:07, 27 kwi 2023

Kokesz napisał(a)

O rany...przepięknie
Śliczne tiarelki, kwiatki mają jak gwiazdeczki
Kiedyś jakąś kupiłam, ale nie była taka wysoka jak Twoja, słabo rosła i miała pstre liście. Twoje zdecydowanie ładniejsze

Renata, moje też mają listki takie muskane brązem, nie są całe zielone. Teraz kwiaty jeszcze mocniej się wypiętrzyły. Nie miałam siły wczoraj robić zdjęć bo chowałam doniczki do garażu przed mrozem. A wiało tak paskudnie że szybko uciekłam do domu.
Ale pięknie teraz wyglądają