Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

TAR 10:53, 26 kwi 2023

Patrzac na moje "gole przestrzenie" i patrzac jak u Ciebie wszystko przybiera mam nadzieje, ze pod koniec sezonu i u mnie czesc rabat tez sie troche nabije i napuchnie . Potrzebuje kupic kilka hortek, bez nich nie ma po prostu ogrodu. Moze sie w sobote bujne do mojej lokalnej szkolki, oni sie specjalizuja w hortkach. Tylko sie boje, ze w sobote ludzi beda tłumy a tego moja osoba moze juz nie strawic Ale i tak nie moge nic robic, bo czekam na równiarkę tyłu rabat i przeniesienie korzeni spod brzoz. Wiec taka szkolka to dobra alternatywa. Jak rowniarki nie bedzie zaczynam sadzenie, nie ma na co czekac.
Z drugiej strony jest majowka, duzo tez wyjezdza a turysci po szkolkach raczej sie nie bujaja
Agatorek 10:54, 26 kwi 2023

April napisał(a)

Aga, ty musisz czekać aż ci się rozrośnie. Dopiero wtedy widać czy dobrze, bez pośpiechu zatem Na razie jest fajnie, choć miałam wiele obaw czy nie sadzisz za ciasno mając tyle hektarów

Sadzę za gęsto. Ale brak mi czasami cierpliwości ogrodowej. W innych dziedzinach życia nie mam z tym problemu
Agatorek 10:56, 26 kwi 2023

April napisał(a)
Miałam jeszcze pokazać jak Paprociowisko i Rabata pod Górką wyglądały latem.

Jak w dżungli ❤️
Agatorek 10:58, 26 kwi 2023

TAR napisał(a)

Z drugiej strony jest majowka, duzo tez wyjezdza a turysci po szkolkach raczej sie nie bujaja

Wg moich obserwacji teraz wyjeżdża dużo mniej osób, np ze względu na koszty.
weekendy i wolne dni ludzie spędzają właśnie na zakupach

Roocika 11:06, 26 kwi 2023

April napisał(a)

Oh jak cudnie!
Martka 11:24, 26 kwi 2023

Jolu, krzepisz, tiarelle - te to dopiero zrobiły pokaz, nie mogę wzroku oderwać. Co tu zrobić, by te piękne widoki zostały z nami dłużej, już teraz mam stany lękowe, bo lato zbyt krótkie…
TAR 11:29, 26 kwi 2023

Agatorek napisał(a)

Wg moich obserwacji teraz wyjeżdża dużo mniej osób, np ze względu na koszty.
weekendy i wolne dni ludzie spędzają właśnie na zakupach

zobaczymy, to raptem kilka km najwyzej wroce do domu i w tygodniu podjade po pracy, choc to nieglupi pomysl i moze jutro to zrobie. dzieki
Agatorek 11:35, 26 kwi 2023

Możesz tez podjechać w weekend, ale rano. Zaraz po otwarciu przeważnie jest pusto, zazwyczaj od południa są tłumy.
April 11:49, 26 kwi 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Niesamowite jak szybko napuchły Ci te nowe rabaty! cudownie! Dodawanie dobroci do twojego piasku daje spektakularny efekt ,rośliny rosną jak na drożdżach

No nie ma tego dreszczyku emocji. Sadzisz, myk - wielkie A gdzie radość oczekiwania?
Żartuję oczywiście
April 11:50, 26 kwi 2023

Kordina napisał(a)
O właśnie "napuchły rabaty" i "rosną jak na drożdżach" to dobre określenia, fajnie i nie do wiary jest zobaczyć przed i po, dopiero widać wkład pracy

Powiem ci że sama nie wierzyłam, aż sprawdzałam daty, czy ja to faktycznie robiłam w zeszłym roku? No faktycznie Szybko zapomniałam