Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:07, 17 mar 2021

Dziewczyny, temat zajączka zamknięty, najwyraźniej matka zabrała dalej, bo więcej się nie pokazał. Za dużo zwierząt się kręciło i teren przestał być bezpieczny, albo po prostu, pokicały dalej na łąki.
Taką mam nadzieję. Nic nie wskazuje że rozegrały się jakieś mrożące krew w żyłach sceny
April 11:13, 17 mar 2021

Margo2 napisał(a)
Nareszcie i ja dzisiaj popracowałam.
Ty szalejesz od dawna.
O trawniku nawet nie myślę, jest zbyt mokro. Wyrywa całą darń, nie tylko suchelce.
Zawsze czekam na cieplejsze dni i na to aż ziemia będzie całkiem sucha

Goś wiesz że jak nie zacznę wcześnie to mnie lato zastanie. Nie mam wyjścia, a że trafiła się możliwość, to wykorzystałam. Mało czasu, po pracy, jak się uda godzinkę lub dwie, to jest sukces. I tylko w dni gdy pracuję zdalnie bo nie tracę czasu na dojazd.
Weekend było masakrycznie zimno ale coś tam posadziłam, jakieś zaległe kulki cisowe z zeszłego roku.
Znów zapowiadają tydzień zimnicy. Zaczęłam ciąć trawy i byliny jak leci, ale zostawiłam na roślinach. Zgrabię za tydzień, niech jeszcze chronią.
U mnie susza powoduje że wszystko szybkiej jest dostępne, ale to nie jest z reguły powód do radości
Tniesz w tym roku swoje thuje? Ja miałam ciąć, ale jakoś werwy brak. A muszę bo w zeszłym roku nie dałam rady.
April 11:15, 17 mar 2021

Katte napisał(a)
Hej hej, no wkońcu i ja dotarłam do twojego wątku
Pięknie, jestem zachwycona - tak długo zwlekałaś z założeniem.
Uwielbiam takie leśne klimaty.

Co do zajączka, lepiej odłożyć go na miejsce chyba że bardzo koty chciały się do niego dobrać.

Słyszałam, że matka celowo zostawia młode w różnych miejscach i przychodzi tylko na karmienie.
Tak przyzwyczaja je do niejako samodzielności.
Ja ratowałam zajączka z pola które miało być zaorane - siedział gdzieś pod liśćmi i tak ki się coś futrzanego rzucilo w oczy też było mi go żal - Przyniosłam do domu go ale nie bardzo wiedziałam co mam z nim zrobić.
Poczytałam nieco i czym prędzej odniosłam nieopodal na łąke.
Okazuje się że jeśli matka wyczuje ludzki zapach może go odrzucić
Serce mi się kroiło jak go zostawiałam ale coś natura wie lepiej.
Buziaki pozdrawiam, będę tu częściej

Witam nowego gościa i zapraszam. Długo czekałam z wątkiem bo czasu brak. Teraz też już zaczynam z lekka odpadać
Cieszę się że Ci się podoba Część leśną jeszcze tworzę i mam nadzieję że z każdym sezonem będzie ciekawsza.
April 11:20, 17 mar 2021

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Zajączek sobie poradzi odłożony pod krzaczkiem, mama zajęczyca go odnajdzie
Ogród masz piękny, często powtarzamy się u kogoś że dużo czasu, serca i pracy zostało w niego włożone ale to po prostu prawda.
Pięknie wygląda róża z jarzmianką.

Witaj Darku
Nie zaprzeczę, że pracy dużo włożyłam w ogród. Gdybym miała fajną ziemię to już miałabym pięknie, wiedząc ile czasu i pieniędzy pochłonął. Ale na moich piaskach tego efektu nigdy nie osiągnę. Jednak cieszy mnie to co mam. Po prostu lubię w nim pracować.
Za to Twoje włości zachwycają. Masz niesamowite wyczucie przestrzeni, piękna i koloru. To połączenie powoduje, że zawsze, z wielką przyjemnością oglądam zdjęcia z twojego ogrodu
April 11:22, 17 mar 2021

sarenka napisał(a)
I ja się przyłączam do zachwytów nad zajączkiem

Ja dziś mam w planach popracować trochę w ogrodzie,najwyższą pora hortki poprzecinać i byliny wyciąć jak tak będę czekała na lepszą pogodę to kwiecień mnie zastanie

Udało ci się popracować? Ja na kilka dni wypadłam z obiegu a Forum tak ruszyło że chyba nie nadgonię. Wszyscy się pobudzili ze snu zimowego i tną, grabią, zamiatają aż furczy
April 11:29, 17 mar 2021

anabuko1 napisał(a)

Piękny ten futrzaczek
Jolu nigdzie nie znalazłam dostępności tej vertigo. Jak oś trafisz.Daj znać .

Aniu, na Vertigo jeszcze za wcześnie. Ja zwykle kupowałam w ostatni weekend kwietnia. Ona za wrażliwa na obecną pogodę.
Postaram się dać znać, bo z pewnością będę kupować do siebie.
Jeszcze na zachętę

TAR 11:33, 17 mar 2021

Aprilku a sóweczki tez masz w tym roku?
April 11:42, 17 mar 2021

mrokasia napisał(a)
U Ciebie jak nie sowy to zające .
Ja mam tylko krety i nornice.

Nawet nie wspominaj kretów, bo mam całą rabatę wzdłuż podjazdu przekopaną na maksa

A sowy... tak, piękne były. Mam nadzieję że w tym roku też będę miała przychówek

Szkoda że nie mogę teraz odnaleźć tych zdjęć
April 11:44, 17 mar 2021

Agatorek napisał(a)

U mnie chyba jest kolonia kretów .
I dziś widziałam kota-samobójcę. Z jednej strony domu psy, a ten se szedł po drugiej stronie domu. Nie wiem skąd, nie wiem gdzie szedł i po co . Żeby nie było, na bramie wisi tabliczka „złe psy”.

he, he
kot chyba "nie czytaty"...
U mnie obce koty się oduczyły przychodzić... Golden je oduczył.
April 11:45, 17 mar 2021

UrsaMaior napisał(a)

Widocznie niegrzeczna byłaś

więc ja też... kretowisk jak gwiazd na niebie...