Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 18:29, 13 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

No ba!
I jeszcze mi się wysiewają
Mam 4 odmiany zestawiłam pasujące do siebie o marmurkowym wzorze.
Kwitnące mam na 418str a na 445 uciekałam z nimi spod brzóz.

A ty jakie masz odmiany?

Fajnie
Zauważyłam, że u mnie też się wysiały. Jeszcze niewiele bo mam od niedawna ale to dobry prognostyk
Ja mam Aleksander's Great i Jacob van Beem.

Zaraz sobie popatrzę na twoje
SlonecznyOgrod 18:33, 13 mar 2021

April napisał(a)

Sarenki są ale dalej, na łąkach. Do mnie nie podchodzą. Za to mam inne atrakcje. Bardzo blisko podchodzą dziki, a zające brykają przez działkę.
Dziś takiego futrzaka uratowaliśmy przed wścibskimi kotami. Chyba mają norkę pod moimi thujami.

To dzieciątko słodziutkie
Nie ucieka bo jeszcze nie wie, że trzeba.
Też znalazłam kiedyś takie zawiniątko na rabacie.
TAR 18:47, 13 mar 2021

April napisał(a)

Wiesz, ja myślę że one w tych thujach właśnie mają swoją norkę. Pewnie koty go wystraszyły, wylazł i bał się wrócić. Siedział bardzo zdezorientowany i przestraszony. Przecież normalny zajączek nie powinien pozwolić się dotknąć człowiekowi. A on ani drgnął. Ale wyglądało, że poza tym nic mu nie było.

U mnie też często jeże się pałętają. Też czytałam że najważniejsze to zapewnić im wodę. Ja czasami sypałam im też kocią karmę. Podobno też lubią. U mnie sporo jest miejsc gdzie jeże mają gdzie się schronić.

pewnie tak, to jeszcze malenstwo.

jezom postawilam juz 6 domkow wokol ogrodu uwielbiam te stworki. woda to podstawa, w zadnym wypadku mleko, bo po nim choruja. u nas jeze wyzeraja kocia karme u sasiadow, mowi ze cale stado przychodzi na stolowke, to tez nie dobrze, bo oduczaja sie polowania i karma tuczy. generalnie my wokol ogrodu od wiosny rozstawiamy wode, dla jezy albo innych potrzebujacych. tym bardziej, ze ostatnie susze daly popalic dzikim zwierzakom.
April 18:53, 13 mar 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

To dzieciątko słodziutkie
Nie ucieka bo jeszcze nie wie, że trzeba.
Też znalazłam kiedyś takie zawiniątko na rabacie.

April 18:54, 13 mar 2021

TAR napisał(a)

pewnie tak, to jeszcze malenstwo.

jezom postawilam juz 6 domkow wokol ogrodu uwielbiam te stworki. woda to podstawa, w zadnym wypadku mleko, bo po nim choruja. u nas jeze wyzeraja kocia karme u sasiadow, mowi ze cale stado przychodzi na stolowke, to tez nie dobrze, bo oduczaja sie polowania i karma tuczy. generalnie my wokol ogrodu od wiosny rozstawiamy wode, dla jezy albo innych potrzebujacych. tym bardziej, ze ostatnie susze daly popalic dzikim zwierzakom.

A te domki dla jeży sami robiliście czy kupowałaś? Jakoś przegapiłam ten temat u ciebie.
TAR 19:04, 13 mar 2021

fifty fifty, polowe kupione gotowce a polowe sami klecilismy. te gotowe wyszly cenowo podobnie i szybciej jesienia znowu zamowie. maja podnoszone dachy, wiec po sezonie mozna wysprzatac i jesienia nasypac lisci i sianka dla mieszkancow.
Agania 19:05, 13 mar 2021

Słodki maluszek, szczęściarz
April 19:06, 13 mar 2021

TAR napisał(a)
fifty fifty, polowe kupione gotowce a polowe sami klecilismy. te gotowe wyszly cenowo podobnie i szybciej jesienia znowu zamowie. maja podnoszone dachy, wiec po sezonie mozna wysprzatac i jesienia nasypac lisci i sianka dla mieszkancow.

W necie kupowałaś? Podrzuć namiar
April 19:07, 13 mar 2021

Agania napisał(a)
Słodki maluszek, szczęściarz

Obyś się nie myliła
Agania 19:10, 13 mar 2021

Przecież to już domator...pod opieką