Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 17:59, 13 mar 2021

TAR napisał(a)

zazdroszcze, u nas niby slonce caly dzien ale wialo przeokropnie a ja cos podziebiona jestem, nie chcialo mi sie nic robic a w lezakowni jeszcze sniegu troche. a musze tam wlezc w koncu by obczyscic tam gdzie zawilce. w oczku jeszcze lod

Jeszcze się doczekasz Robota nie ucieknie.
April 18:00, 13 mar 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale słodki ten futrzak
Ja też już sadzę,przesadzam w ogrodzie,u mnie też ziemia nie zmarznięta

To super, zaraz zajrzę co tam walczysz. Ale fajnie się czuję po tych pracach. Padnięta ale naprawdę energetycznie podbudowana
April 18:02, 13 mar 2021

antracyt napisał(a)
Co z maluchem zrobicie?

Zostawiliśmy w thujach, sam sobie musi poradzić. Zabrałam do domu koty i psa. Musi się nauczyć być czujniejszym bo za długo nie pożyje taki beztroski.
Basilikum 18:03, 13 mar 2021

jejku ale on ma piekne oczy

April 18:05, 13 mar 2021

TAR napisał(a)
ojejku z maluchem troche niedobrze, na stronach poswieconych dzikim zwierzetom prosza by nie ruszac maluchow saren, zajaczkow czy jezy.

Dlatego podnosił go eM w rękawicach, żeby nie zostawiać zapachu. Kilka sekund i trafił z powrotem pod thuje. Na drodze, na którą wylazł, rozklapciałby go samochód. Albo skonsumował mój pies. Mam nadzieję że bezpiecznie zdąży podrosnąć i nabrać szybkości, która jest jego główną bronią przed niebezpiecznym światem.
TAR 18:08, 13 mar 2021

April napisał(a)

Dlatego podnosił go eM w rękawicach, żeby nie zostawiać zapachu. Kilka sekund i trafił z powrotem pod thuje. Na drodze, na którą wylazł, rozklapciałby go samochód. Albo skonsumował mój pies. Mam nadzieję że bezpiecznie zdąży podrosnąć i nabrać szybkości, która jest jego główną bronią przed niebezpiecznym światem.

to super, jest szansa ze matka go odnajdzie. takie futrzaki mlode sa slodkie, widzialas te jego slepka?

dzis chcialam do moich budek jezowych zajzec ale doczytalam, by dac jeszcze pospac jezom, nie bede ich niepokoic, tylko wode zostawilam jakby jednak juz wyszly.
April 18:08, 13 mar 2021

Basilikum napisał(a)
jejku ale on ma piekne oczy

No słodziak Mam nadzieję że sobie poradzi. Przez kolejne dni muszę bardzo pilnować kotów, żeby o nim zapomniały i nie szukały w tym miejscu. Ile się da, przetrzymam je w domu. Nie sądziłam że kocica będzie tak bardzo zainteresowana. Mogła go pokiereszować, bo niezbyt przyjaźnie się zachowywała.
April 18:15, 13 mar 2021

TAR napisał(a)

to super, jest szansa ze matka go odnajdzie. takie futrzaki mlode sa slodkie, widzialas te jego slepka?

dzis chcialam do moich budek jezowych zajzec ale doczytalam, by dac jeszcze pospac jezom, nie bede ich niepokoic, tylko wode zostawilam jakby jednak juz wyszly.

Wiesz, ja myślę że one w tych thujach właśnie mają swoją norkę. Pewnie koty go wystraszyły, wylazł i bał się wrócić. Siedział bardzo zdezorientowany i przestraszony. Przecież normalny zajączek nie powinien pozwolić się dotknąć człowiekowi. A on ani drgnął. Ale wyglądało, że poza tym nic mu nie było.

U mnie też często jeże się pałętają. Też czytałam że najważniejsze to zapewnić im wodę. Ja czasami sypałam im też kocią karmę. Podobno też lubią. U mnie sporo jest miejsc gdzie jeże mają gdzie się schronić.
SlonecznyOgrod 18:19, 13 mar 2021

April napisał(a)

Dzisiaj już się trochę poprawiło więc popracowałam uczciwie
Hakonki kocham od jakiegoś czasu a brunery odkryłam dwa lata temu. I myślę że już zostaną na zawsze. Na razie mam tylko dwie odmiany ale chcę jeszcze inne przetestować. Różnią się wysokością i ilością srebra na liściach.
A ty w tym Słonecznym Ogrodzie masz miejscówkę na brunery?

No ba!
I jeszcze mi się wysiewają
Mam 4 odmiany zestawiłam pasujące do siebie o marmurkowym wzorze.
Kwitnące mam na 418str a na 445 uciekałam z nimi spod brzóz.

A ty jakie masz odmiany?
Kasya 18:27, 13 mar 2021

Jej...jaki pluszak słodki... te oczy