Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

Pokaż wątki Pokaż posty

April podbija las...

April 09:14, 05 cze 2024

mrokasia napisał(a)

Tu poproszę o leżaczek i kawkę .

Leżaczki w pobliżu stoją i czekają na gości. Z kawą może być problem, bo nie umiem obsługiwać expresu Ale ty się nie krępuj
April 09:17, 05 cze 2024

UrsaMaior napisał(a)
Kwartet walerianę ma ode mnie. Ja natomiast dawno zlikwidowałam, a wciąż tępię jej siewki. Werbena się przy niej chowa. To jest ARCYchwast.

Tak, pamiętam, ale u mnie ona nie jest ekspansywna. A werbena nie sieje się wcale, więc to nie problem.

Zniechęcam się jak wysyłam posta i nie wiem czy przeszedł. Mieli i mieli...
April 09:22, 05 cze 2024

Margo2 napisał(a)
Tak lubię bodziszki, a u mnie raczej wegetują niż kwitną.
Widziałam ostatnio rodgersję u Tamaryszka. To jest olbrzym.
Moja nawet nie będzie miała jednego kwiatka, w dodatku jest mikrusem.
Chyba powoli trzeba pozbywać się roślin, które źle u mnie rosną.
A znowu przytargałam od Mrokasi kolejnego bodziszka (tutaj przydała by się emotka z patelnią. Dlaczego tu nie ma emotek?)

Bodziszki, zależnie od odmiany, potrzebują jednak trochę słońca. U mnie magnificum kwitnie tylko jedna kępka. Pozostałe 10 strajkuje, pewnie znów trzeba będzie przesadzać, tylko nie wiem gdzie, do sąsiada?
Rodgersje wszystkie ruszają późno. Mam takie zwykłe, one są ciut wcześniejsze. Ale ta chocolate coś tam jest bardziej unikatowa, dlatego się cieszę. Szkoda że się nie przebarwia tak mocno jak powinna.
Emotki za bardzo obciążają system, a szkoda bo mi ta z patelnią też bardzo często by się przydała.
April 09:24, 05 cze 2024

Magleska napisał(a)
Coś dziś forum dziwnie działa ...

dlatego krótko ,bo nie wiem ,czy wyśle

Masz zjawiskowy cudowny przepiękny ogród
Wszystkie fotki po kilka razy można oglądać

Dzisiaj też muli niesamowicie. Nie mam na to czasu

Madziu dzięks Komplementy bardzo pożądane
April 09:26, 05 cze 2024

Magara napisał(a)
Jola, czasem mnie nachodzi, żeby się zapakować w samochód i się do Ciebie wprosić obejrzeć Twoje Dzieło na żywo. Ale boję się okrutnie

Nie ma się czego bać, trzeba się pakować i przyjeżdżać. Jak zobaczysz na żywo to ci przejdzie zachwyt
I będziesz zdrowsza
April 09:31, 05 cze 2024

Alija napisał(a)

OMG, ależ cudny ten Twój las, niepowtarzalny, uwielbiam oglądać zdjęcia, sama przyjemność.
Co robisz, że bodziszki tworzą duże, zwarte kępy, u mnie rosną, ale takie jakieś rachityczne.

No tak, powiedziała ta co ma takie fajne buszowisko że mi szczęka opada, nie mówiąc o stawie, bo to oddzielna perełka
Bodziszki... to wszystko zależy od odmiany. Są zwarte, np bodziszki czerwone, kolankowe czy korzeniaste. I są totalnie rozwleczone jak np Orion. Rozanne zależy od stanowiska. Na słońcu jest ok ale w cieniu też poleguje na wszystkie strony.
April 09:43, 05 cze 2024

TAR napisał(a)
Miodzio wszedzie

Moje rodgersje ruszyły bardzo pozno ale sa wielkie, jestem w lekkim szoku, kwitna. Posadzilam prawie wszystko, zostały popierdółki ktore z krzesełka moge sadzic. Nareszcie wyszlam z doniczek. To co zostalo to max w 3 dni ogarne. Teraz czekam tylko na dzwonki i styknie na ten sezon.

Jak pachnie waleriana?

Rodgersje późno ruszają. To w tym sezonie i tak wcześniej się pokazały. Jakie masz odmiany? Bardzo je lubię, wszystkie
Zazdroszczę wyjścia z doniczek, mi to się nigdy nie uda Zresztą ostatnio tylko weekendy mi zostają, a najbliższy jadę do Margo i Mrokasi więc też nie podziałam za dużo Ale taka odskocznia bardzo mi się przyda
Szanuj zdrówko

Waleriana pachnie słodko, oszałamiająco, ja uwielbiam, choć wiem że są osoby które nie trawią tego zapachu. Specjalnie sadziłam przy ścieżkach żeby potrącać i żeby olejki się uaktywniały
No i fajnie wygląda

Chciałam wstawić trochę fotek ale to nie na moje nerwy. Czas oczekiwania na wgranie posta jest strasznie długi.
UrsaMaior 12:13, 05 cze 2024

April napisał(a)

Tak, pamiętam, ale u mnie ona nie jest ekspansywna. A werbena nie sieje się wcale, więc to nie problem.

U mnie werbena też się nie sieje, chyba zbyt sucho. Miej na nią oko, bo ja ją przeklinam i przeklinać będę jeszcze długo.
sylwia_slomc... 12:20, 05 cze 2024

Mnie się te szersze kadry bardzo podobają niesamowite jak niektóre rośliny kojarzące mi się że słońcem w twoim lesie świetnie się komponują
Gruszka_na_w... 13:42, 05 cze 2024

Waleriana tworzy piękny duecik z dereniem Ivory Halo, a te rdesty są wręcz stworzone do tego, aby rosnąć w Twoim ogrodzie.
Jeśli jest drugi leżaczek, to ja z chęcią legnę obok Mrokasi. Omiatanie z pewnością będzie kojące.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies