Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 09:43, 03 lis 2025

UrsaMaior napisał(a)

Oo to dobre wieści! Skoro dzieli Was droga, to nie będzie przymusu gawędzenia, gdyby jednak okazali się tacy sobie.
Plan elewacji też ok. Przynajmniej tyle... U mnie ci od rudery postawili płot w stylu cmentarnym. Choć w sumie w porównaniu z poprzednim to i tak dobrze. Została im elewacja, spodziewam się najgorszego

Trzymam kciuki za olśnienie sąsiadów w kwestiach wrażliwości kolorystycznej Chociaż mamy różne gusta więc ryzyko jest zawsze
April 09:47, 03 lis 2025

TAR napisał(a)
Wszedzie pisza, ze jednak dab blotny do piachu nie bardzo. Ile wody mu nie dasz i dobroci bedzie malo. On ma bardzo rozlegle korzenie. Wykopywalam dwulatka w poprzednim domu dla kolezanki. Pajeczyna wieksza niz w palmowych. Ja to bym chciala blotniaka naturalnego pokroju. Ani mi kula ani kolumna nie pasuje za bardzo

Też czytałam takie opinie i dlatego jeszcze nie kupiłam. Ale tak naprawdę to wiele roślin miała rosnąć ekstra i nie daje rady. A takie co miały wegetować to szaleją. Nie ma reguły.
A korzenie mi nie przeszkadzają. Tam jest zaplecze ogrodowe, nic nie będę tam innego sadzić poza osłoną.
Przyjedziesz to pomyślimy jeszcze nad tym miejscem
TAR 21:27, 03 lis 2025

Margo2 14:42, 07 lis 2025

A jakieś zdjęcia?
Bardzo chętnie bym się wybrała, ale zawsze coś wypadnie.
Ten rok nie służy wyjazdom.
Ale może w przyszłym?

Eupraksja 15:34, 27 sty 2026

April napisał(a)

(...) Poza tym to nagły szok, potem się przyzwyczaję do widoków.

Otóż to, czytając ostatnie wpisy u Ciebie myślałam z tyłu głowy o tym, jak jest u nas. Mamy dom za płotem stosunkowo blisko. W sumie to jest mocno widoczny, a jeśli nie jest, to z powodu betonowego brzydkiego ogrodzenia Ale... ponieważ jest tam "od zawsze", to jakoś wybiórcza ślepota sprawia, że niby go widzę, ale nie widzę. Chociaż gdyby powstawał dopiero teraz, waliłby po oczach.

Za to działka z drugiej strony niedawno została sprzedana, nie wiemy czy się ktoś zamierza budować, ale teraz myślę, że może warto skorzystać z Twoich doświadczeń i strategiczny odcinek zacząć zasłaniać. Na razie tam same sosny