Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:08, 17 lip 2024

Monika83 napisał(a)
Jola w takim gąszczu to nawet chwast nie urośnie Cudne leśne zakątki ❤

Monika, dzięki ale niestety rośnie i to na potęgę. Za to świetnie się kamufluje. Dopiero jak mnie smyra po nosie to go ze zdziwieniem zauważam
April 11:20, 17 lip 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uśmiałam się do łez.
Gdybyś nie napisała, że to zdjęcia z czerwca, to spokojnie mogłyby robić za aktualne. Kwitnie akurat to, co powinno o tej porze. Cudne są te różowe hortensje. Idealnie pasują do klimatu Twojego ogrodu. Każde zdjęcie zachwyca.
I Tarci, I Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Haniu dzięki. Ja już częściowo sprawna.
Posadziłam wreszcie klona Vulcano który od kilku lat czekał w doniczce na zamiłowanie. Wycięłam też pysznogłówki bo już złapały mączniaka. Tak więc powolutku się rozkręcam.
Tylko kłopot z internetem, ciągle się zawiesza i trudno coś napisać, a o wstawieniu zdjęcia to można marzyć
Mój front robót przed cięciem

I coś ładniejszego na złagodzenie szoku

TAR 11:40, 17 lip 2024

Moje tez powoli od dołu mącznieją przy tej pogodzie ale tak pieknie kwitna i życie bzykowe sie toczy, ze zal wycinac. Z tydzien jeszcze poczekam. Nie mam w tej chwili za duzo kwiatkow dla bzykow.

U Ciebie w takim buszu chwastow praktycznie nie widac. Sa miejsca gdzie spokojnie mozesz sobie odpuscic

Do mnie dzis Wulkanik ma przyjechac Ciesze sie bardzo. Szukam drugiego buka Midnight Feather ale nigdzie nie ma moze tez byc Ansorgei lub Rohan Weeping. Akurat w tych trzech bryndza straszna. A musi byc czerwony, buk i docelowo mały.
April 12:00, 17 lip 2024

TAR napisał(a)

Monia znam bol, a bol konskiej much nad brwia to juz w ogole. Zamiast brwi jest wielki guz i wyglada jakby rogi wyrastały

Haniu dzieki.

Aniu, mam nadzieję że ty już też lepiej.
Ale masz doświadczenia wstrząsające. Niech to się już skończy. Marzę o spokoju i nudzie

Może się uda jakieś zdjęcia wgrać....
Wreszcie kupiłam derenia Variegata i szukam mu godnej miejscówki. Choć trochę mam obawy jak zobaczyłam u Ursy jaki z niego potwór urośnie.

I jeszcze fajną gaurę kupiłam, z listkami Variegata
TAR 12:15, 17 lip 2024

Piekny, moj juz nieco wyzszy niz twoj kupiony, wreszcie zaczal wystawac ponad hortensje. Przyrost tegoroczny ok. 25 cm jak nie wiecej Ale moj ma mokro wiec teoretycznie rosnac dobrze.Jest na podcieniowej.

Bardzo przybral Summer Fun, robi sie ładniutki a Marginata Nord juz jest wyzszy ode mnie, drugi przyciety do zera ma. ok. 50 cm. Wiec rosna

Bylam u okulisty dostalam kolejne krople, bo oko jest podraznione i przewiane. Ale żyje. Choc chodze ostatnio na jednym, wielkim wkurzu.

Mam podobna gaure ale kwiatki różowe Dobrze rosnie w kałuzy przy tarasie I dostrzeglam sliczna paproc malusia. Masz jeszcze miejsce?

A jakbys byla w ogrodniczym rozejrzyj sie dla mnie za tymi buczkami, plisss. Moze beda
April 13:42, 17 lip 2024

Aniu, ta gaura jak przekwita to też kwiatki różoweją.
U mnie dereń z pewnością będzie gorzej rósł bo warunki trudniejsze. Aga pomagała mi znaleźć miejsce. Nie jest łatwo.
Ta mała Paproć to zwykły pióropusznik strusi. Do donicy na wejściu bo nic mi tam nie chce rosnąć. Mam nadzieję że będzie duży.

W przerwie na internet. Jakaś masakra drugi dzień

April 13:59, 17 lip 2024

Monia81 napisał(a)

Mnie wczoraj tak komar uwalił przy oku, że dzisiaj jak jakiś mops wyglądam...

Straszne, przyroda przeciwko nam. Ja też mam uczulenie na komary i dlatego używam bardzo dużo repelentów. I właśnie poparzyłam bardzo poważnie rękę areozolem na komary, niepatrzenie wychodząc na słońce.
I tak nam się miłość do ogrodu odbija czkawką...

Parę obrazków na osłodę

Judith 14:10, 17 lip 2024

Jeżu kolczasty, jakie piękne te różowe Anabelki!
TAR 14:21, 17 lip 2024

Osłoda fajna, duuuzo cukru

Moje sa rozowe od samego poczatku chyba inna odmiana. Dokupilam sobie choin Gentsch White, bardzo je lubie. Sa swietnymi wypelniaczami na rabaty.

Juz kwitna u Ciebie zawilce??? czy to sa małe dalie? I co to za biale kwiatki takie ładne przy rdestach i różobelce?
TAR 14:23, 17 lip 2024

April napisał(a)

O te mi chodzi. U nas tez od wczoraj z netem problem, jakby nadajnik okroil zakres i predkosc o 90%, nawet filmu nie da sie obejrzec