Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 16:12, 21 lip 2022

DariaB napisał(a)
Judith before & after bardzo inspirujące, pokazuje ile można osiągnąć jeśli się tylko chce i nie boi się ciężkiej pracy! Hakonki nieźle przytyły U mnie jeżówki też się sieją, mam przedszkole w ziemi i liczę na kwitnące w przyszłym roku. Ciekawe jakie kolorki będą to jest takie ekscytujące!

Ile można osiągnąć dzięki ciężkiej pracy to wiesz także doskonale z własnego ogrodowego doświadczenia .
Dziękuję za słowa uznania .
Alija 19:25, 21 lip 2022

Świetne te porównania, czasami trudno uwierzyć, że to jest to samo miejsce.
Ogród masz już pierwsza klasa.
Judith 22:15, 21 lip 2022

Alija napisał(a)
Świetne te porównania, czasami trudno uwierzyć, że to jest to samo miejsce.
Ogród masz już pierwsza klasa.

Dziękuję Alicjo .
Ciagle są jeszcze łysawe miejsca tu i ówdzie, powoli staram sue je zapełniać . Jednak najcięższe prace już za nami .
Judith 22:19, 21 lip 2022

Straszliwie sucho jest… Staram się oszczędzać wodę, jednak dzisiaj już musiałam podlać obficie część rabat - na hortensjach, dereniach, a nawet na rozplenicach zaczęły pojawiać się żółte liście. Inne rośliny oklapnięte… A nie ma u nas takich ekstremalnych upałów jak choćby na Dolnym Śląsku… Brak solidnych opadów daje się wszystkim we znaki…
Wiolka5_7 23:21, 21 lip 2022

U mnie to samo ... Wczoraj wjazdowa cała się podlewała zraszaczem a dziś przy tarasie... U mnie patelnia to rośliny mdleją ,trawnik zaczyna schnąć... Fajnie było jak było chłodniej i deszcze padały a teraz masakra znowu,ech
Basieksp 23:38, 21 lip 2022

U na nas ma w nocy padać na razie nie ma tragedii, poprzedni weekend dość długo i mocno padało, ale ten żar nie służy roślinom
UrsaMaior 09:50, 22 lip 2022

Wygląda na to, że trzeba zapomnieć o trawnikach i hortensjach, a zamiast tego stawiać na sucholubne rabaty bylinowe. Ci z patelnią mają szczęście, ja będę miała problem Ty Judith też raczej...
Martka 10:30, 22 lip 2022

Judith napisał(a)
No to jeszcze ostatni B&F (2019 vs 2022). Płot panelowy na pierwszym zdjęciu po lewej, na drugim jest na wprost

… a tu z grubsza to samo ujęcie, co na pierwszym zdjęciu:

Judith, czad. Porównania mają moc.
Kwestia braku opadów i wody dotyka i mnie, trawnika nie podlewam, rabaty muszę. Mam studzienkę z wodą, ale tam jej coraz mniej

Judith 10:46, 22 lip 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
U mnie to samo ... Wczoraj wjazdowa cała się podlewała zraszaczem a dziś przy tarasie... U mnie patelnia to rośliny mdleją ,trawnik zaczyna schnąć... Fajnie było jak było chłodniej i deszcze padały a teraz masakra znowu,ech

My trawnik już odpuściliśmy, zbyt dużo wody trzeba by lać, żeby wyglądał dobrze... Zatem w niektórych miejscach mamy ściernisko. Nie pierwszy i nie ostatni raz. Trudno, nawet małżonek już nie kwęka, przyjmuje ze stoickim spokojem .

Basieksp napisał(a)
U na nas ma w nocy padać na razie nie ma tragedii, poprzedni weekend dość długo i mocno padało, ale ten żar nie służy roślinom

Zazdro!
Judith 10:47, 22 lip 2022

UrsaMaior napisał(a)
Wygląda na to, że trzeba zapomnieć o trawnikach i hortensjach, a zamiast tego stawiać na sucholubne rabaty bylinowe. Ci z patelnią mają szczęście, ja będę miała problem Ty Judith też raczej...

Póki co nie jestem mentalnie gotowa na tego rodzaju zmiany w ogrodzie... Zapewne jednak któregoś roku natura zadecyduje za nas...