Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

anula_wn 12:27, 04 sty 2012

w sumie Bogdziu te sikorki bardziej wiosenne niż zimowe
faktycznie pogoda niepokojąca, w sumie dobrze, ale jak zmrozi budzącą się do życia roślinność, to tylko płakać będziemy no troszkę śniegu i mrozu by się przydało dla równowagi, bo juz nawet te gęsi powariowały

Bogdzia 14:30, 04 sty 2012

Wieloszka napisał(a)
Bogdzia, robisz niesamowite zdjęcia ptaków!!!!! Ale pewnie wszyscy Ci to mówia/piszą

Dzięki Agnieszko, rozumię że to pochwała.W tym roku nie ma zimy to wiele ptaków nie przylatuje do karmników i głównie sikorkom można zdjęcia robic. Kiedy były mrożne zimy przylatywało więcej ciekawszych gatunków , w tym moje najulubieńsze -grubodzioby.No ale każdy rok nieco inny, a sikorki też fotogeniczne .Zawsze mam duże opory przed wstawianiem zdjęc ptaków bo wydaje mi się że tu wszyscy zapatrzeni w rośliny i bardzo się cieszę jak kogoś zainteresują również ptaki bo dla mnie ogród absolutnie nie ogranicza sie do roślin.
Bogdzia 14:37, 04 sty 2012

Syla napisał(a)
Niczym ptaki na mojej domowej choince Tylko ten Twój coś wcina Mnie się nie udaje niczego żywego sfotografować . Wszelakie ptactwo i inne przede mną ucieka , chyba wyczuwają moje panieńskie nazwisko /lis/ z dużej odległości . A co w nazwisku to i w chyba w naturze

Faktycznie takie nazwisko może im stwarzac obawy . A tak na powaznie to myśle że jeszcze Ci nie zależało tak bardzo by robic zdjecia ptakom bo na pewno byś sobie z tym poradzila .Wiem, wiem ,pamietam Twoje zdjęcia uciekającego kota. Jak dasz krótszy czas to i uciekający kot wyjdzie dobrze.I ptaszki też. Ptaki do pozowania najlepiej zachęcic jedzeniem. Prędzej czy później przylecą a wtedy trzeba byc już dobrze przygotowanym i pstrykac.
Bogdzia 14:41, 04 sty 2012

anula_wn napisał(a)
w sumie Bogdziu te sikorki bardziej wiosenne niż zimowe
faktycznie pogoda niepokojaca, w sumie dobrze, ale jak zmrozi budzącą się do życia roslinność, to tylko płakać będziemy no troszke śniegu i mrozu by się przydało dla równowagi, bo juz nawet te gęsi powariowały

Masz rację ze te sikorki już bardziej wiosenne niz zimowe. Od stycznia one zawsze juz się ożywiają i na zdjęciach szczególnie modraszek widac już czubki z piórek, to już początki zalotów .Zobacz te czubki na głowach.

Bogdzia 17:14, 04 sty 2012

Zobaczcie jakie u mnie było dziś wieczorem niebo. Po prawej stronie domu ciężkie , czarne chmury jak masywne góry, a po lewej stronie ,,pożar na niebie"

Bogdzia 17:18, 04 sty 2012

anula_wn 17:21, 04 sty 2012

super ! uwielbiam obserwować niebo! kiedyś ciągle fotografowałam chmury, może czs wrócić do dawnego hobby ?
Bogdzia 17:26, 04 sty 2012

Tak niebo jest ciekawym obiektem, jednak najlepiej jest fotografowac w plenerze tak by budynki go nie zasłaniały a na takie zdjęcia trzeba się specjalnie wybrac.
anula_wn 17:29, 04 sty 2012

dlatego warto mieć aparat zawsze przy sobie
nigdy nie wiadomo jakie piękno nas spotka po drodze
Bogdzia 17:34, 04 sty 2012

Tak się powinno miec ale ja nietety nie noszę. Liczę na to że teraz już komórki mają aparaty dobrej jakości i jak będę za rok kupowac następną komórkę dobrze sie przyjrzę aparatom.Wtedy rzeczywiście zawsze będzie przy mnie.