Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Syla 21:39, 04 sty 2012

Bogdzia napisał(a)
Dwa megapiksele to jest jednak mało ale 12 to już bardzo dużo - róznica olbrzymia. Ze zbliżeniami nie sadzę żeby były problemy bo gorsze aparaty też juz dobrze przybliżają. Muszę jednak z ciekawości spojrzec na twoje Sylwia zblizenia, choc jestem pewna że są bez zarzutu. A przy obróbce co mozesz zrobic? Wyciąc cześc zdjęcia? Wyostrzyc. Zwiekszyc kontrast? Nasycic kolory?Czy jeszcze coś innego?

Co do obrabiania zdjęć to przesada z mojej strony i to ogromna. Chodziło mi o ustawienia światłoczułości, ostrości , balans bieli, odcieni kolorów, kontrast i jeszcze parę innych funkcji ale się już na tym nie znam. Prawdę powiedziawszy nie używałam żadnej z tych funkcji od czasu do czasu włączałam funkcje czerwonych oczu , lampa błyskowa i takie tam drobne bzdurki . Przybliżanie i oddalanie również jest......

Powiem tak ja jestem zadowolona , bo zawsze mam telefon przy sobie i nic mi nie umknie ...... czy robię zdjęcie czy nagrywam ma to już jakąś jakość. Nadmienię jeszczcze , że zdecydowanie lepsze jakościowo wychodzą zdjęcia na zewnątrz niż wewnątrz a to ze względu na lampę. No ale to tylko telefon
Krys 22:36, 04 sty 2012

No i stało się .Miałam dzisiaj nie dotykać komputera a już na pewno nie wchodzić do Ogrodowiska.Wtopiłam na całe 2 godziny.U Ciebie Bożenko najdłużej po raz n-ty.Nie moge sie napatrzeć na Twój ogród.Przyjmij mnie prosze na staż.Będę codziennie dojeżdząc a w koncu nie tak daleko ).
monteverde 22:41, 04 sty 2012

Bogdzia 09:24, 05 sty 2012

Poczytałam o tych aparatach foto w Nokii. Bardzo chwalą ten który Ty masz Sylwia. N9 niezbyt chwalą. Okazuje się jednak że dla mnie to nie będzie najlepszy aparat. Mnie jest potrzebny zoom optyczny a tam jest tylko cyfrowy. Nie mogłabym robic zdjęc ptaków i innych drobiazgów. Komórka musi miec czas na nastawienie ostrości i to ją dyskwalifikuje gdy potrzeba bardzo szybko coś sfotografowac. Nie robi też chyba zdjęc seryjnych w każdym bądź razie nic o tym nie pisze. Więc zostaję przy typowym aparacie co wcale nie przeszkadza miec Nokii N8 bo do zdjęc takich zwykłych jest faktycznie dobra.
Syla 09:28, 05 sty 2012

Masz całkowitą rację , tak jak napisałam wcześniej to tylko telefon
Bogdzia 09:31, 05 sty 2012

Krys napisał(a)
No i stało się .Miałam dzisiaj nie dotykać komputera a już na pewno nie wchodzić do Ogrodowiska.Wtopiłam na całe 2 godziny.U Ciebie Bożenko najdłużej po raz n-ty.Nie moge sie napatrzeć na Twój ogród.Przyjmij mnie prosze na staż.Będę codziennie dojeżdząc a w koncu nie tak daleko ).

Krysiu bardzo mi miło że do mnie często zaglądasz i nadal zapraszam tak na forum jak i w realu jeśli zechcesz bo faktycznie tak daleko do siebie nie mamy. Możesz mi wierzyc , ani się obejrzysz jak Twój ogród będzie piękny. Jednak w czasie budowy trzeba uważac żeby go nie zniszczyc, ale masz tak dużą działkę że da się to zrobic. Co do praktyk to nie wiem czego byś się chciała nauczyc bo jak widzę bardzo dobrze sobie radzisz.W każdym bądź razie -zapraszam.
Bogdzia 09:34, 05 sty 2012

Syla napisał(a)
Masz całkowitą rację , tak jak napisałam wcześniej to tylko telefon

Z dobrym aparatem trzeba przyznac i jeśli się nie robi zdjęc obiektom małym i w ruchu to można go miec z powodzeniem zamiast aparatu fotograficznego.
Krys 10:03, 05 sty 2012

Bogdzia napisał(a)

Krysiu bardzo mi miło że do mnie często zaglądasz i nadal zapraszam tak na forum jak i w realu jeśli zechcesz bo faktycznie tak daleko do siebie nie mamy. Możesz mi wierzyc , ani się obejrzysz jak Twój ogród będzie piękny. Jednak w czasie budowy trzeba uważac żeby go nie zniszczyc, ale masz tak dużą działkę że da się to zrobic. Co do praktyk to nie wiem czego byś się chciała nauczyc bo jak widzę bardzo dobrze sobie radzisz.W każdym bądź razie -zapraszam.

Bożenko bardzo dziękuje za pocieszenie i podtrzymanie na duchu.Wproszę sie jak pozwolisz wiosną na obejrzenie Twojego ogrodu
Bogdzia 10:14, 05 sty 2012

Krysiu oczywiście podam Ci adres jak tylko będziesz chciała.
Bogdzia 10:26, 05 sty 2012

Wczoraj w ogrodzie obcinaliśmy zbędne gałęzie drzew i czyściliśmy budki lęgowe bo jeśli nadal bedzie tak ciepło to ptaki zaczną sie niedługo rozglądac,, za mieszkaniem'. Zrobiłam trochę zdjęc.
W tej budce wychowywały się sikorki modraszki.

Tak wygląda wnętrze budki.