Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Syla 19:35, 04 sty 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ale jak będziecie wiedziały coś o aparatach lekkich dajcie znać na forum (jest wątek), bo ja coś nie mogę się do komórki przekonać jako do aparatu. A będę czegoś potrzebowała przed sezonem spotkań i wyjazdów .

Bogdziu, u Ciebie zawsze aktualności w wątku są.

Ten telefon o którym pisałam powyżej jest wielkości małego aparatu fotograficznego a pikselki czyli rozdzielczość jest wysoka To tyle nie zachęcam i nie zniechęcam a zdjęcia moża pooglądać u mnie w wątku pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 19:35, 04 sty 2012

Do komórek tez mozna wkładac karty jak do aparatu ale szczegółów nie znam, trzeba się będzie dowiedziec.
Syla 19:45, 04 sty 2012

Bogdzia napisał(a)
Do komórek tez mozna wkładac karty jak do aparatu ale szczegółów nie znam, trzeba się będzie dowiedziec.

Jak najbardziej, można jej zwiększyć pamięć zewnętrzą z 1Gb na 8Gb to jest mnóstwo miejsca zapewniam......Ja nie zmieniałam mam 1Gb .Robię zdjęcia i kręcę filmy nawet półgodzinne a można i dłuższe . Zmiana pamięci na większą kosztuje ok 50 zł ..... Ja nie lubię skomplikowanych funkcji w telefonach bo dużo jest niepotrzebnych rzeczy. No mój syn stwierdził by, że nie mam racji, no ale on ma inne potrzeby
Syla 19:50, 04 sty 2012

Aaaaa na 8Gb można zrobić na tym telefonie tak ok 2000zdjęć . Można również dokupić jeszcze większą pamięć no ale to już wiąże się z dużo wyższymi kosztami
Bogdzia 20:07, 04 sty 2012

Dobry aparat tez nie jest tani. Problem jest chyba tylko z zoomem bo tam jest chyba tylko cyfrowy a nie ma optycznego. Muszę zacząc zajmowac się tym tematem. Myślałam żeby dopiero za rok bo na razie aparat dobrze działa ale chyba trzeba się podowiadywac i poczytac.
Sebek 20:17, 04 sty 2012

Teraz też mam dotykową nokię i zdjęcia wychodzą w miarę - na pewno to lustrzanka nie jest

Jednak na pewno lepiej wychodzą większej powierzchni - z bliska to nie za bardzo, jednak w mojej komórce ma 2 megapiksele. Zdjęcia wnętrza wychodzą lepiej niż na zewnątrz.

Teraz to na prawdę lepiej wydać więcej na telefon niż na aparat, który zrobi gorsze zdjęcia
Syla 20:31, 04 sty 2012

2 megopiksele to nie 12 czyli jest różnica . Ten telefon ma również funkcje w aparacie do przekładania na :
Automatyczy
Ustawienia przez użytkownika:
Zbliżenie
Portret
Krajobraz
Sport
Nocny
Nocny portret
Ma również opcje przetwarzania zdjęcia - odpowiedni program do obrabiania zdjęć.
Nie zastąpi to lustrzanki absolutnie , ale to tak na marginesie

Jeśli chodzi o zbliżenia to również są dowody u mnie w wątku
Bogdzia 20:43, 04 sty 2012

Dwa megapiksele to jest jednak mało ale 12 to już bardzo dużo - róznica olbrzymia. Ze zbliżeniami nie sadzę żeby były problemy bo gorsze aparaty też juz dobrze przybliżają. Muszę jednak z ciekawości spojrzec na twoje Sylwia zblizenia, choc jestem pewna że są bez zarzutu. A przy obróbce co mozesz zrobic? Wyciąc cześc zdjęcia? Wyostrzyc. Zwiekszyc kontrast? Nasycic kolory?Czy jeszcze coś innego?
arcobaleno 20:52, 04 sty 2012

O matko i córko - padłam ! Jakie okazy ! Piękności !!!!!
Strasznie mi się też podoba obrzeże Twojej wody w ogrodzie - gdzie można nabyć takie płaskie kamienie/łupki?
Bogdzia 21:00, 04 sty 2012

Ja kupiłam w punkcie sprzedaży kamienia. Chciałam takie bo mozna je wysunąc nad jeziorko i wtedy nie widac folii a przy innych kamieniach folia jest nie do zamaskowania.