Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

bogumila 16:49, 05 lut 2012

Bogdzia 16:54, 05 lut 2012

bogumila_bienko napisał(a)

barbara_kraj... 18:24, 05 lut 2012

U mnie oprócz srok i wron nie widać sikor ani dzwońców, których w ub.r. było mnóstwo. Też myślę, ze poleciały tam, gdzie cieplej.
hanka_andrus 18:27, 05 lut 2012

Aniu,trzymam kciuki za realizację poidełka! Będzie dobrze!
anika 18:32, 05 lut 2012

marzena napisał(a)
Anika, to zależy ile lat ma Twoja Julcia
no, ja mojej wnuczce wyjaśniłam, które kwiatki może rwać i to wystarczyło...ale na wszelki wypadek gdy mała chce zrobić bukiet , pyta mnie czy to te dzikie

Moja Julcia ma 6 lat i już w zeszłym roku pytała nas czy może jedną tylko jedną różyczkę zerwać. I tak było codziennie. Mamusiu tylko jedną dzisiaj jednusią czerwoną taka piękna jest Jak miałam nie pozwolić

P.S A akrobacje suuuperrr!!!!
an_tre 18:58, 05 lut 2012

Bogdzia napisał(a)
To że dziecko rwie kwiatki to świadczy o jego zainteresowaniach. Gdyby go nie interesowały to by ich nie rwało. Trzeba dzieciom pozwolic to robic w rozsądnych granicach żeby nadal były zainteresowane ogrodem. Ja swoim wnuczkom tez pozwalałam (oprócz rh), na szczęście drugi mój wnuk najbardziej lubił niezapominajki a te rosna jak chwasty wiec nie było problemu, a jeśli brał inne kwiaty to po jednym z każdego rodzaju. A dziewczynka wprost odwrotnie, duży bukiet najlepiej jednakowych.
...dlatego ja pozwalam zrywać wnuczkom aksamitki, stokrotki i kosmosy, których jest dużo zrywają i inne jak rodzice nie dopilnują a babcia n ie widzi
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 18:58, 05 lut 2012

asc napisał(a)
Piękne akrobacje I piekna modraszka, u nas takich bardzo mało Niestety do lasu 3 km.
Moje wrony też niezłe akrobatki....druty sie nie sprawdziły... poleciały wszystkie słoniny długie sznurki lepsze.
Wiesz co, mam wrażenie, że ptaki się przyzwyczajają do ludzi..... jak zaczęliśmy dopowiednio dokarmaić w zacisznym miejscu, to przysuwają się coraz bliżej..
Dziś urzęduję w kuchni, a tu za oknem sikorka, metr ode mnie i wcale nie byłam cicho
M. jeżdził odśnieżarką to nasz kos odleciał na 2 metry, siadł na płocie i się przygladał....
Jak już skończę to co miałam skończyć na poprzeni poniedziałek... (to się nazywa pracować w czasoprzestrzeni), to przejżę zdjęcia z aparatu i pokażę ci jakie grubasy teraz mamy..niedługo to oduczą się latania bo dupcia będzie za ciężka.

Aniu ,przepraszam jakoś przeoczyłam twoje dwa wpisy.Porządkuje własnie zdjecia sikorek i co jakiś czas wchodzę na Ogrodowisko i pewnie weszłam na następne strony . Z 2012 r do teraz wybrałam 600 zdjęc modraszek i220 bogatek ale to nie koniec.Masz rację że ptaki się do nas przyzwyczajają . Ja robie zdjecia z okna ptakom które są najczęściej metr ode mnie . Tak jest tylko zimą bo latem trzeba za nimi pobiegac ale na ogrodzie wcale nie uciekają w popłochu jak np gdzies w lesie. Metr ode mnie spokojnie jedzą sikorki których u mnie jest mnóstwo, kosice , sierpówki i dzięcioł też ale mogę na niego patrzec i nic a aparatu trochę się boi. O tej porze roku zawsze było juz trochę innych ptaków a w tym roku jedynie kwiczoły się od czasu do czasu pojawiają.Ja sie nie boje że się utuczą bo zobacz jakie one ruchliwe a ile muszą spalic by sie ogrzac w te mrozy.Pozdrówka.
Bogdzia 19:00, 05 lut 2012

barbara_krajewska napisał(a)
U mnie oprócz srok i wron nie widać sikor ani dzwońców, których w ub.r. było mnóstwo. Też myślę, ze poleciały tam, gdzie cieplej.

Oj tak u mnie dzwońców też mało . Zapomniałam o nich jak pisałam do Ani. Mam nadzieję że to przejściowe i ze będą jak sie ociepli.Pozdrawiam Basiu.
an_tre 19:01, 05 lut 2012

Bożenko Ty pokazałaś akrobacje na słonince, a ja mogę tylko pokazać podziobaną słoninkę lub nieostre sikorki na słonince ;( moje obserwacje muszą skupić się tylko na patrzeniu, fotkowanie zostawiam Tobie, robisz to mistrzowsko, nigdy Ci nie dorównam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 19:02, 05 lut 2012

u mnie od 2 dni nie ma ptaków na balkonie , może to przez mróz, dzisiaj ma być w nocy -30 st