Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 19:02, 05 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)
Aniu,trzymam kciuki za realizację poidełka! Będzie dobrze!

Po tym co zrobiła w swoim ogrodzie przez trzy lata można prawie z pewnością powiedziec że poidełko też zrobi. To dziewczyna z charakterem.
Bogdzia 19:19, 05 lut 2012

anika napisał(a)

Anika, to zależy ile lat ma Twoja Julcia
no, ja mojej wnuczce wyjaśniłam, które kwiatki może rwać i to wystarczyło...ale na wszelki wypadek gdy mała chce zrobić bukiet , pyta mnie czy to te dzikie

Moja Julcia ma 6 lat i już w zeszłym roku pytała nas czy może jedną tylko jedną różyczkę zerwać. I tak było codziennie. Mamusiu tylko jedną dzisiaj jednusią czerwoną taka piękna jest Jak miałam nie pozwolić

P.S A akrobacje suuuperrr!!!!

Co sie dziecku dziwic jak i my chcemy na kwiaty stale patrzec ,ale pomału trzeba tłumaczyc koniecznie uzasadniając żeby dziecko wiedziało dlaczego ma nie zrywac.Powodzenia w wychowywaniu córeczek.
Bogdzia 19:21, 05 lut 2012

an_tre napisał(a)

To że dziecko rwie kwiatki to świadczy o jego zainteresowaniach. Gdyby go nie interesowały to by ich nie rwało. Trzeba dzieciom pozwolic to robic w rozsądnych granicach żeby nadal były zainteresowane ogrodem. Ja swoim wnuczkom tez pozwalałam (oprócz rh), na szczęście drugi mój wnuk najbardziej lubił niezapominajki a te rosna jak chwasty wiec nie było problemu, a jeśli brał inne kwiaty to po jednym z każdego rodzaju. A dziewczynka wprost odwrotnie, duży bukiet najlepiej jednakowych.
...dlatego ja pozwalam zrywać wnuczkom aksamitki, stokrotki i kosmosy, których jest dużo zrywają i inne jak rodzice nie dopilnują a babcia n ie widzi

Babcia to inna inszośc bo jak ogólnie wiadomo babcie są od rozpieszczania dzieci. Wychowaniem niech sie zajmują rodzice. Super jest tak wnuczki rozpieszczac. My to wiemy Aniu.
Bogdzia 19:23, 05 lut 2012

an_tre napisał(a)
Bożenko Ty pokazałaś akrobacje na słonince, a ja mogę tylko pokazać podziobaną słoninkę lub nieostre sikorki na słonince ;( moje obserwacje muszą skupić się tylko na patrzeniu, fotkowanie zostawiam Tobie, robisz to mistrzowsko, nigdy Ci nie dorównam

Jestem pewna że dorównasz. Ja korzystam z dośc dużego zoom-u i to duzo zmienia.
Bogdzia 19:25, 05 lut 2012

monteverde napisał(a)
u mnie od 2 dni nie ma ptaków na balkonie , może to przez mróz, dzisiaj ma być w nocy -30 st

Bardzo mozliwe bo przecież miałaś duzo ptaków. Może tez byc że boją sie kotów jeśli sa u Ciebie.
Mala_Mi 19:31, 05 lut 2012

A ja zauważyłam że czym zimniej tym ich więcej.... W radiu mówią, że to już się kończą te mrozy
Bogdzia 19:38, 05 lut 2012

asc napisał(a)
A ja zauważyłam że czym zimniej tym ich więcej.... W radiu mówią, że to już się kończą te mrozy

Niech sie juz skończą ,choc boje się co zobaczę jak te roślinki odmarzną, bo to jak w zamrażarce dokąd zmrożone to jako tako wygląda a jak rozmarznie to dużo gorszy widok.
Mala_Mi 19:48, 05 lut 2012

Trzymam kiuki za rh...... przecież od dawna niczym innym nie zyję jak wizytą u Ciebie w maju
Bogdzia 19:53, 05 lut 2012

asc napisał(a)
Trzymam kiuki za rh...... przecież od dawna niczym innym nie zyję jak wizytą u Ciebie w maju

A ja przez to podwójnie sie denerwuję żeby cokolwiek po tej zimie było w ogrodzie.
AgnieszkaBK 19:55, 05 lut 2012

Bogdziu, bardzo lubię oglądać te Twoje ptaszkowe zdjęcia, my staramy się dokarmiać chociaż te, które przylatują na parapet w bloku, z reguły takie gołąbki i wróble niektóre gołąbki wlatują do mieszkania (wrzucałam fotki na "czterech łapkach". Wiem, że niektórzy ludzie są przeciwnikami dokarmiania ptaków na osiedlu Dwa lata temu ktoś potruł ptaki na osiedlu .....najwięcej wróbli..... to było straszne