Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 19:59, 05 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Bogdziu, bardzo lubię oglądać te Twoje ptaszkowe zdjęcia, my staramy się dokarmiać chociaż te, które przylatują na parapet w bloku, z reguły takie gołąbki i wróble niektóre gołąbki wlatują do mieszkania (wrzucałam fotki na "czterech łapkach". Wiem, że niektórzy ludzie są przeciwnikami dokarmiania ptaków na osiedlu Dwa lata temu ktoś potruł ptaki na osiedlu .....najwięcej wróbli..... to było straszne

Wróble i bez trucia są na wyginieciu. Czasem ludzi ogarnia jakas niepojęta głupota, mam wrażenie że coraz częsciej tak jest.Czasem się wydaje że człowiek w końcu załatwi sobie z głupoty samozagładę.
anika 20:25, 05 lut 2012

Bożenko nie wolno się tak zamartwiać - wszystko będzie ok. RH nie dosyć, że nie zmarnieją to jeszcze piękniej zakwitną tej wiosny
Mala_Mi 20:27, 05 lut 2012

Dwa lata temu ktoś potruł ptaki na osiedlu .....najwięcej wróbli..... to było straszne

Chciałam właśnie napisać, że wróbelki są zagrożonym gatunkiem..... a tu Bogdzia mnie ubiegła
Dokarmiać wróbelki
Bogdzia 20:29, 05 lut 2012

Obys miała rację Aniu, a ja już taka jestem że za cały świat się martwię.Straszna ze mnie idealistka ( ale nie pesymistka), całkiem nie na dzisiejsze czasy. Dzieki za pocieszanie, zawsze człowiekowi raźniej.
anika 20:43, 05 lut 2012

na 100% będzie super. Musi być super bo ja chcę na Twoim ogrodzie się wzorować. Co zobaczę to ctrl C do mojego ogródka. Sama widzisz, że musi być dobrze
Dzidka 20:44, 05 lut 2012

Bogdzia napisał(a)

Wróble i bez trucia są na wyginieciu.

Dość ciekawie tą wróbelkową sprawę opisał Stefan Kłosiewicz w książce "Ptaki święte, przeklęte i inne " .
Bogdzia 20:46, 05 lut 2012

Dzidka napisał(a)

Wróble i bez trucia są na wyginieciu.

Dość ciekawie tą wróbelkową sprawę opisał Stefan Kłosiewicz w książce "Ptaki święte, przeklęte i inne " .

Niestety nie znam. Czy to ksiażka przyrodnicza , czy inna literatura?
Bogdzia 20:50, 05 lut 2012

anika napisał(a)
na 100% będzie super. Musi być super bo ja chcę na Twoim ogrodzie się wzorować. Co zobaczę to ctrl C do mojego ogródka. Sama widzisz, że musi być dobrze

Jeśli tak mówisz to zaczynam wierzyc. I byle do maja.
Dzidka 21:11, 05 lut 2012

To jest z tych książek, co uczą i bawią.
Nie sposób utrzymać powagi kiedy w " tonie kpiarskim i zadziornym" autor opowiada o życiu, zwyczajach naszych krajowych ptaków.

AgnieszkaBK 21:14, 05 lut 2012

Tak się smutno zrobiło ..... ale są i pozytywy na osiedlu mieszkał u nas "osiedlowy" kot, którego dużo ludzi dokarmiało ale i te przekarmianie nie zmniejszyło jego instynktu łowczego ..... takiego mieć w ogrodzie, na krety To ten biały, na wysokości trzeciego piętra

Bogdziu.... niezbyt ładna ta fotka.... jak coś to usunę