Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

marzena 20:50, 04 lis 2011

Bogdzia, no jestem... oczywiscie... ale młodą ? z pewnością nie
to pozdrów brata sąsiada ? ... to napisz coś więcej...
Bogdzia 20:53, 04 lis 2011

Właśnie z nim rozmawiam. Dziękuje za pozdrowienia i również pozdrawia.Mieszka w Sączu.
marzena 20:59, 04 lis 2011

to dzięki tak, to rzeczywiście już prawie jak 'rzut beretem'
an_tre 21:06, 04 lis 2011

Bogdzia napisał(a)
Marzenko Wiele zdjęc zrobiłam nie używając żadnych chwytów. Np kosy mnie znają i nie uciekają jak je fotografuję , Łatwo też zrobic zdjęcie jak się długo siedzi w jednym miejscu np na tarasie a obok jest coś atrakcyjnego dla ptaków np pokarm lub woda. Na początku trzymają sie z daleka ale po jakims czasie można robic zdjęcia tylko bez gwałtownych ruchów.Tak są zrobione zdjęcia które dziś wstawiłam kąpiących się sikorek. No ale jak wszystko zawodzi to stawia się jedzenie pod oknem w dobrym oświetleniu i robi przez szybę-zdecydowanie mniej się boją jak się jest za oknem. Potrafią siedziec nawet na parapecie i się nie boją. Również sroga zima daje duże możliwości robienia zdjęc przez okno .Jak się chce to sposób się znajdzie. Pozdrawiam.

Jeszcze muszę dodać, ze twój ogród jest wyjątkowo przyjazny dla ptaszków i zwierząt i przyciąga tak ciekawych gości
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hania 21:14, 04 lis 2011

Ja uwielbiam rododendrony dlatego Twój ogród jest dla mnie wyjątkowy,pozdrawiam
Dzidka 21:27, 04 lis 2011

marzena napisał(a)
Bożenko, no piękne te Twoje obserwacje uchwycone w kadrze
ja coś nie widzę tej przyrody ptasiej u siebie...

To prawda co pisze Marzena. Pięknie ukazujesz ptaki.

Marzenko, skoro masz oczko wodne, to i ptasie również.
Wydaje mi się, że woda w ogrodzie najbardziej przyciąga skrzydlatych gości.
Bogdzia 21:51, 04 lis 2011

Dla wszystkich miłych gości zdjęcia kąpiącego się kosa. Zobaczcie jak on ciągle mnie obserwuje. Ma wszystko pod kontrolą ale się nie boi.Byłam jakieś 3m od niego.

hanka_andrus 22:01, 04 lis 2011

Lubię kosy! W tym roku miał u mnie w szklarence gniazdo.I były 2 lęgi.
Bogdzia 22:09, 04 lis 2011

No to nie bardzo mogłaś wchodzic do szklarenki, ale to takie sympatyczne jak jest gniazdko. U mnie mają co rok na sośnie i w tujach.A oglądałaś te gniazko po lęgu? jak fajnie jest wylepione gliną tak jak kiedyś w chatach robiło się klepisko.
hanka_andrus 22:13, 04 lis 2011

To gniazdo jeszcze u mnie jest.jutro może je zdejmę.
Chodziłam pod gniazdem,kosowa siedziała i tylko kos czuwał.Jak trzeba było karmić,to obserwowali,czy ja na nie patrzę.Chowałam się do domku, to wtedy pełne dzioby dobroci ładowali młodym.Miałam z nimi radość!