Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Joanka 15:43, 06 lis 2011

Właśnie wróciłam z jesiennego spaceru po Twoim ogrodzie

Nieustannie podziwiam zdjęcia, które robisz ptakom.... Mistrzostwo świata
Bogdzia 15:53, 06 lis 2011

Większośc ptaków już odleciało.Pozostało trochę kosów, które pewnie pozostaną na zimę. Jednymi z najpóźniej odlatujących są rudziki. Ciągle jeszcze przemykają między krzewami w zacienionych miejscach. Jest jednak jeden który dzielnie towarzyszy mojemu M w pracach ogrodowych licząc pewnie na owady spłoszone w czasie grabienia liści lub kopania ziemi, a mój M ma więcej chęci do pracy mając takie sympatyczne towarzystwo.

Bogdzia 15:56, 06 lis 2011

an_tre 15:57, 06 lis 2011

Sympatyczny ten rudzik i nie dziwię się twojemu M, że lubi takie towarzystwo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 16:00, 06 lis 2011

Joanka napisał(a)
Właśnie wróciłam z jesiennego spaceru po Twoim ogrodzie

Nieustannie podziwiam zdjęcia, które robisz ptakom.... Mistrzostwo świata

Joasiu jak miło znów Cię widziec. Ciągle mam obawy czy te zdjęcia tu wstawiac bo tu raczej o roślinach,ale ptaki to też ogród więc nieśmiało wstawiam.Serdecznie pozdrawiam.
bociek 16:32, 06 lis 2011

Bogdzia, alez sympatyczne towarzystwo. Piekny rudzik
U mnie ptaki przylatuja tylko jak Futro z kompanami od sasiada nie grasuje. Wtedy pokazuja sie sikorki, wroble i sroki. I jeszcze przylatuje taki szary ptaszek wielkosci wrobla ale z pomaranczowym ogonkiem

Sliczne fotki robisz
Halinas 17:27, 06 lis 2011

Piękne te zdjęcia z ptakami.
Ewa 17:49, 06 lis 2011

Trzeba chyba wprawy, żeby tak pięknie fotografować ptaki i inne zwierzątka w ogrodzie
Mnie nawet wczoraj kot zwiał przed aparatem
Bogdzia 19:26, 06 lis 2011

Dziękuję Wam za miłe słowa.Kilka lat temu sama uważałam że robienie zdjęc ptakom to duże wyzwanie bez profesjonalnego sprzętu. Okazało się jednak że i taki amator jak ja może zrobic takie zdjęcia, pewnie że nie takiej jakości jak zawodowiec. A kiedy jeszcze naczytałam się jakich sposobów używają profesjonaliści (wabienie za pomocą jedzenia,głosu, robienie zdjęc ptakom w niewoli i inne..) to uznałam nie jest ze mną najgorzej.

Ewo, uśmiałam się z tego że i kot Ci uciekł - następnemu pewnie zrobisz zdjęcie. Koniecznym warunkiem żeby ptakom robic zdjęcia jest posiadanie aparatu z dużym zoom-em optycznym. Dobrze jest też miec taką opcję w aparacie żeby robił kilka zdjęc w ciągu sekundy.Wtedy jest większa sznsa że się go uchwyci w dogodnej pozie.

Bocku czy ten ptak wyglądał jak ten poniżej? Jeśli tak to była to pleszka.

shrekol 07:24, 07 lis 2011

U Ciebie jak nie piękne kwiaty to ciekawe ptaki pozazdrościć oka do fotografowania ich, u mnie same wróbelki widuje