Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Richie 18:45, 16 lis 2011

Te widoki zachwycają bo piękno zachwyca - gratuluję
Bogdzia 18:48, 16 lis 2011

Richie napisał(a)
Te widoki zachwycają bo piękno zachwyca - gratuluję

Dzięki Rysiu.
Bogdzia 18:51, 16 lis 2011

shrekol napisał(a)
Ale widoki...... oj pracy to trochę masz tylko pozazdrościć

U mnie wrzośce poczuły wiosnę kwitną jak w marcu.......

Moje wrzośce też prawie kwitną, ale już zapowiadają większy mrozik w nocy to może wyhamują bo jeśli nie to wszystko pomarznie .
bociek 18:58, 16 lis 2011

Bogdzia, fantastyczne zdjecie pszczol Kocham pszczoly, sa niesamowite i bardzo zdyscyplinowane.
W ogole robisz piekne zdjecia.

Pszczol nie nalezy sie bac, nie wiem czemu ja moge stac przy samym ulu i zadna mnie nie dziabnie, nieraz sobie nawet po mnie spaceruja i nic A moj malz sie boi i nie podejdzie do ula za blisko To i one go nie kochaja
Bogdzia 19:10, 16 lis 2011

bociek napisał(a)
Bogdzia, fantastyczne zdjecie pszczol Kocham pszczoly, sa niesamowite i bardzo zdyscyplinowane.
W ogole robisz piekne zdjecia.

Pszczol nie nalezy sie bac, nie wiem czemu ja moge stac przy samym ulu i zadna mnie nie dziabnie, nieraz sobie nawet po mnie spaceruja i nic A moj malz sie boi i nie podejdzie do ula za blisko To i one go nie kochaja

Ja też się pszczół specjalnie nie boję choc ze trzy lata temu jak obrywałam przekwitnięte kwiatostany rh to one sobie spokojnie po tych kwiatkach latały a nagle zebrały się ,,do kupy" i nad brwiami mnie pożądliły.Rano miałam wyjechac w dośc daleką podróż więc sie trochę bałam skutków i poleciałam do lekarza, a on nie miał pojęcia co z tym zrobic.Długo szukał w książce w końcu powiedział, że tu coś piszą o fenistilu ale on nie wie czy to się nadaje. No ja ten fenistil na komary stosowałam więc lepiej znałam od niego. Mimo to pszczół się nie boję.Pozdrawiam.
bociek 19:13, 16 lis 2011

O kurcze, to nieprzyjemnie.... Poczuly sie zagrozone. Dobrze, ze nie jestes uczulona, bo mogloby byc niefajnie... Mnie jeszcze nigdy zadna pszczola nie uzadlila. Osa tak, nie raz, ale pszczola nigdy.
Dzidka 19:13, 16 lis 2011

Bogdzia napisał(a)
Mój ogród dziś po posprzątaniu liści (oprócz tych w lesie gdzie zachowujemy naturalny charakter lasu)

Patrząc na to zdjęcie czuję taki spokój i ciszę.
Ale jak naoglądałam się rododendrowo - azaliowych zdjęć, to nie wytrzymałam i dokupiłam jeszcze 3 azalie.

Bogdzia 19:20, 16 lis 2011

Dzidka napisał(a)

Mój ogród dziś po posprzątaniu liści (oprócz tych w lesie gdzie zachowujemy naturalny charakter lasu)

Patrząc na to zdjęcie czuję taki spokój i ciszę.
Ale jak naoglądałam się rododendrowo - azaliowych zdjęć, to nie wytrzymałam i dokupiłam jeszcze 3 azalie.

Popieram, popieram, popieram..kocham te rośliny.Azalie rosną wolniej niż rh ale są równie piękne więc jak masz miejsce to sadż--będzie co oglądac. A jakie kupiłaś? Zajrzę do Ciebie może napisałaś.Pozdrawiam.
badara 09:44, 17 lis 2011

Bogdzia napisał(a)

Malujesz nam obrazy swojego ogrodu , twój ogród przypomina mi ogród Adriana Blooma w Bressingham

Bogdzia 10:07, 17 lis 2011

Dzięki Łucjo za tak wielki komplement, na który pewnie nie zasługuję, choc powiem Ci że bardzo sobie cenię mój ogród głównie za to że jest mój i mogę w nim robic co chcę i tak jak chcę. Serdecznie pozdrawiam.