Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:38, 17 lis 2011

Bocku-nie wiem. Ognik wyrzuciłam jak mi za często przemarzał a irgę mam ale dośc daleko od domu. Nie wiem kto ją objada. Jak będziesz Ty lub kot bardzo blisko to ptaki na pewno poczekają i będa jesc jak odejdziecie.
bogumila 21:51, 17 lis 2011

alinak 21:53, 17 lis 2011

Bogdziu gdzie ja byłam do tej pory że taki wątek nie oglądnięty . no tak teraz to chyba już tego za dużo żeby wszystko wiedzieć . jestem zachwycona twoimi włościami. super . właśnie tak bym chciała wykończyć mój ogród . już boki mam zrobione i jedną środkowa rabatę . teraz jeszcze został mi środek największej przestrzeni . na wiosnę coś wymyślę i mam nadzieję że dopowiesz na niejedno moje pytanie . z tym podobieństwem do Blumów to mają rację . a co tam twój nawet piękniejszy wiosną
Bogdzia 22:04, 17 lis 2011

bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu dziękuję nareszcie coś się u mnie rusza. Ja nie umię takich wstawiac.
bogumila 22:07, 17 lis 2011

Bogdzia napisał(a)

Bogusiu dziękuję nareszcie coś się u mnie rusza. Ja nie umię takich wstawiac.

Kliknij i wstaw do siebie,też nie umiałam [ U SIEBIE -ZAPISZ OBRAZ JAKO}.
Bogdzia 22:08, 17 lis 2011

alinak napisał(a)
Bogdziu gdzie ja byłam do tej pory że taki wątek nie oglądnięty . no tak teraz to chyba już tego za dużo żeby wszystko wiedzieć . jestem zachwycona twoimi włościami. super . właśnie tak bym chciała wykończyć mój ogród . już boki mam zrobione i jedną środkowa rabatę . teraz jeszcze został mi środek największej przestrzeni . na wiosnę coś wymyślę i mam nadzieję że dopowiesz na niejedno moje pytanie . z tym podobieństwem do Blumów to mają rację . a co tam twój nawet piękniejszy wiosną

Dzięki za miłe słowa.Chętnie pomogę jeśli potrafię. Zapraszam jak najczęściej.
Martek 23:43, 17 lis 2011

Pozwolę sobie o pszczołach .Miałam takie bliskie spotkanie w Bieszczadach .Po trasie z obozowania do sklepu stała pasieka .Znakiem rozpoznawczym dla nas czy jest wybierany miód czy nie był szlaban .Wraz z kolegą mimo opuszczonego "pałąka"w dół stwierdziliśmy ,że co one nam mogą zrobić ,ule są tak daleko od ścieżki ...W jedną stronę poszło nam gładko ,w drugą nie spodobałam się chyba pszczołom .Kolega przeganiał je ode mnie dość agresywnie z determinacją ,ale wyszedł z tego bez szwanku ja natomiast kark ,głowa i palce u rąk miałam załatwione ))
Najbardziej w tym całym zamieszaniu zadziwiło nas to ,że zbierały się i formowały jak widzieliśmy to w bajkach .W taką chmurkę .Najpierw goniła mnie jedna ,potem jedna za drugą przylatywała formując "szyk"Byłam przerażona myśląc co będzie jak ten ruj cały zostawi we mnie żądła .Kolega jednak zakrył mnie kurtką moro i uciekaliśmy gdzie pieprz rośnie długo nas nie chciały zostawić
Faktycznie użyłam na ukojenie chłodnych okładów i fenistilu
Ewa 07:08, 18 lis 2011

Próbuję wstawić te ruszające się etimonki, ale nici z tego
Pszczelarnia 08:41, 18 lis 2011

Martek napisał(a)
Pozwolę sobie o pszczołach .Miałam takie bliskie spotkanie w Bieszczadach .Po trasie z obozowania do sklepu stała pasieka .Znakiem rozpoznawczym dla nas czy jest wybierany miód czy nie był szlaban .Wraz z kolegą mimo opuszczonego "pałąka"w dół stwierdziliśmy ,że co one nam mogą zrobić ,ule są tak daleko od ścieżki ...W jedną stronę poszło nam gładko ,w drugą nie spodobałam się chyba pszczołom .Kolega przeganiał je ode mnie dość agresywnie z determinacją ,ale wyszedł z tego bez szwanku ja natomiast kark ,głowa i palce u rąk miałam załatwione ))
Najbardziej w tym całym zamieszaniu zadziwiło nas to ,że zbierały się i formowały jak widzieliśmy to w bajkach .W taką chmurkę .Najpierw goniła mnie jedna ,potem jedna za drugą przylatywała formując "szyk"Byłam przerażona myśląc co będzie jak ten ruj cały zostawi we mnie żądła .Kolega jednak zakrył mnie kurtką moro i uciekaliśmy gdzie pieprz rośnie długo nas nie chciały zostawić
Faktycznie użyłam na ukojenie chłodnych okładów i fenistilu

Dobrze opisane. Ja są wściekłe, "atakują" w masie lecąc na komendę z daleka. Na szczęście jesteśmy ubezpieczeni na wypadek niemiłych sytuacji na gościach i przechodniach. Nigdy się nie zdarzyło. Tylko raz i za płotem dziewczęta biegły żwawo krzycząc wniebogłosy. A my zdziwieni co się dzieje?
GabiK 09:22, 18 lis 2011

Bogdziu, ale u Ciebie pięknie i pożytecznie.
W wątku świetne zdjęcia i tyle ciekawych opowieści.
Do tej pory nawet nie wiedziałam, że jest taki ptak mazurek. Dziękuję, za pokazywanie przyrody.