Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 13:23, 01 kwi 2012

marzena napisał(a)
Bogdziu, ostatnio nie dawałam rady ze wszystkim...miałam te sadzenia, a teraz musze odetchnąć... ptaszki widzę też u siebie, ale na to aby uchwycić je w kadrze, trzeba cierpliwości i czasu- podziwiam Cię, że to umiesz, dajesz radę i pokazujesz nam te urocze zwierzęta

Postawiłam pieniek przed oknem w kuchni i nigdzie nie biegam same przychodzą.
monteverde 14:09, 01 kwi 2012

Witam w Palmową Niedzielę, wczoraj zrobiłam zdjęcie ptaszkowi chyba jeszcze zimowemu, dość duży brązoworudy z dłuższym dziobem, zdjęcie słabe , bo daleko i z okna robione na prosto przy drzewach go widać i tutaj też, włóknina jeszcze leży bo na nocnych minusach macrophylle okrywam
Zbierał sobie robaczki
alinak 14:15, 01 kwi 2012

Nie wiem jeszcze czym je zastąpic bo nie chciała bym roslin które bedę co jakis czas wymieniac bo nie chce stale kopac przy korzeniach rh no i na razie nie moge sie na nic zdecydowac ale wiosna dopiero się zaczyna więc może coś wymyślę.

Bogdziu będę podglądać co wybierzesz na podsadzenie , ja też wyrzuciłam stare wrzośce . przesadzone Rh mają się dobrze i dziękuję za poradę co do terminu przesadzenia , to był strzał w dziesiątkę.

super wyglądacie dziewczyny na tle tego olbrzyma . widać jakie są te rh dorodne ......i wy też
Bogdzia 14:24, 01 kwi 2012

alinak napisał(a)

Nie wiem jeszcze czym je zastąpic bo nie chciała bym roslin które bedę co jakis czas wymieniac bo nie chce stale kopac przy korzeniach rh no i na razie nie moge sie na nic zdecydowac ale wiosna dopiero się zaczyna więc może coś wymyślę.

Bogdziu będę podglądać co wybierzesz na podsadzenie , ja też wyrzuciłam stare wrzośce . przesadzone Rh mają się dobrze i dziękuję za poradę co do terminu przesadzenia , to był strzał w dziesiątkę.

super wyglądacie dziewczyny na tle tego olbrzyma . widać jakie są te rh dorodne ......i wy też

Szczególnie ja jestem dorodna a Ania za to filigranowa a chciało by się powiedziec filigramowa. Dobrana z nas para. Niech ktoś spróbuje zaprzeczyc.

Co do podsadzania bardzo zastanawiam się nad hostami i tiarelkami ale te ostatnie choc bardzo mi sie podobaja to są rozłogowe i tego się boję.
Bogdzia 14:27, 01 kwi 2012

Aniu Monte to musi byc kosica czyli samica kosa. Dziś wstawiłam jej zdjęcie na pieńku, moja jest taka popiołowata ale bywają takie z rudawą piersią czasem jest to dosc mocny kolor.Podziwiam jaka piękna u Ciebie jest zieleń.
Dzidka 14:52, 01 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Dobrana z nas para. Niech ktoś spróbuje zaprzeczyc..

Ja się nie odważę

Bogdzia napisał(a)

Co do podsadzania bardzo zastanawiam się nad hostami i tiarelkami ale te ostatnie choc bardzo mi sie podobaja to są rozłogowe i tego się boję.

A mnie się nie powiodło z trialelkmi jako roślinami okrywowymi.
Bogdzia 14:57, 01 kwi 2012

Dzidka napisał(a)

Dobrana z nas para. Niech ktoś spróbuje zaprzeczyc..

Ja się nie odważę

Bogdzia napisał(a)

A mnie się nie powiodło z trialelkmi jako roślinami okrywowymi.

Nie chciały rosnąc czy wprost przeciwnie rosły za bardzo i wyrzuciłaś?
Dzidka dlaczego Ty masz tu dwa cytaty a ja jak chce tak zrobic i zaznaczę drugi to pierwszy natychmiast znika?
Dzidka 15:16, 01 kwi 2012

Rosły w wstecz.

Każdy z cytatów
rozpoczynam wziętym w kwadratowy nawias quote=Bogdzia napisał(a),

a kończę tez w kwadratowym nawiasie /quote
agniecha973 15:41, 01 kwi 2012

A u mnie ostatnio widuję kilka trznadli (tak mi się wydaje), ale nie mam zdjęć. Śmieszne mają kolory, trochę jak papugi - żółty łepek.
Mala_Mi 15:46, 01 kwi 2012

Dziwne z tymi tiarelkami...mi rosną bezproblemowo Rozłogi jak sa, to bardzo łatwo się wyrywają, bo ukorzeniają sie płytko... ja zaryzykuję i bedę ze swojej kępki brać zaszczepki i powiększać teren . Tiarelki tak jak żurawki są drogie i aby pokryć jakiś teren to potrzeba majątku
Przetestuję i Ci powiem jak to u mnie się sprawdziło... O hostach niskich też myslałam, ale raczej jako kępki..denerwuje mnie puste miesce przez kilka miesięcy .
Na sierpówki mówimy ekipa sprzątająca Pieknie sprzątają pod karminikami .. Jak przez zime dokarmialiśmy ptaki, to teraz jest ich bardzo dużo.....a "papugów" jakoś dużo mniej..