Witam w Palmową Niedzielę, wczoraj zrobiłam zdjęcie ptaszkowi chyba jeszcze zimowemu, dość duży brązoworudy z dłuższym dziobem, zdjęcie słabe , bo daleko i z okna robione na prosto przy drzewach go widać i tutaj też, włóknina jeszcze leży bo na nocnych minusach macrophylle okrywam
Zbierał sobie robaczki
Bogdziu będę podglądać co wybierzesz na podsadzenie , ja też wyrzuciłam stare wrzośce . przesadzone Rh mają się dobrze i dziękuję za poradę co do terminu przesadzenia , to był strzał w dziesiątkę.
super wyglądacie dziewczyny na tle tego olbrzyma . widać jakie są te rh dorodne ......i wy też
Aniu Monte to musi byc kosica czyli samica kosa. Dziś wstawiłam jej zdjęcie na pieńku, moja jest taka popiołowata ale bywają takie z rudawą piersią czasem jest to dosc mocny kolor.Podziwiam jaka piękna u Ciebie jest zieleń.
Dobrana z nas para. Niech ktoś spróbuje zaprzeczyc..
Ja się nie odważę
Co do podsadzania bardzo zastanawiam się nad hostami i tiarelkami ale te ostatnie choc bardzo mi sie podobaja to są rozłogowe i tego się boję.
A mnie się nie powiodło z trialelkmi jako roślinami okrywowymi.
Nie chciały rosnąc czy wprost przeciwnie rosły za bardzo i wyrzuciłaś?
Dzidka dlaczego Ty masz tu dwa cytaty a ja jak chce tak zrobic i zaznaczę drugi to pierwszy natychmiast znika?
Dziwne z tymi tiarelkami...mi rosną bezproblemowo Rozłogi jak sa, to bardzo łatwo się wyrywają, bo ukorzeniają sie płytko... ja zaryzykuję i bedę ze swojej kępki brać zaszczepki i powiększać teren . Tiarelki tak jak żurawki są drogie i aby pokryć jakiś teren to potrzeba majątku
Przetestuję i Ci powiem jak to u mnie się sprawdziło... O hostach niskich też myslałam, ale raczej jako kępki..denerwuje mnie puste miesce przez kilka miesięcy .
Na sierpówki mówimy ekipa sprzątająca Pieknie sprzątają pod karminikami .. Jak przez zime dokarmialiśmy ptaki, to teraz jest ich bardzo dużo.....a "papugów" jakoś dużo mniej..