Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

popcorn 17:42, 23 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Karolina ani się obejrzysz jak Twój ogród będzie dojrzały, najbardziej na to wpływają drzewa, kiedy one są duże efekt osiągnięty.Podsypuj nawozami i dbaj to wszystko będzie rosło. No i w nastepnym zdaniu się okazuje że już masz co rozdawac czyli pierwsze duze efekty juz są. Może napisz w watku o spotkaniu co możesz dac i będzie wiadomo czy ktos te rośliny chce. Ja tez trochę w doniczki już wsadziłam tego co wiem że niektórzy chcą np liliowce Stella de Oro, goryczki , fiołki i kilka miłków. Jest dobra okazja by się podzielic roslinami więc czemu nie. Dla Ciebie bede miała młodego derenia z biało-zielonymi listkami. O taki Ci chyba chodziło.Moge Ci dac jeszcze małego czerwonego perukowca jeśli chcesz.

Bogdziu chyba jakieś drzewa jeszcze posadzę, bo mam tylko kilka owocowych. I klona palmowego i trochę zimozielonych. Boję się drzew, bo działka malutka, a one rosną
Nawozy kupione, będę lać/sypać
Na razie podoniczkowałam mozgę trzcinowatą i kocimiętkę. I 2 małe sadzonki róży jadalnej. Przypomniałaś mi że mam nadmiar liliowców, też podoniczkuję, ale nie wiem co to za odmiana - najpospolitsze pomarańczowe.
Bardzo dziękuję że o mnie pamiętasz! Dereń i perukowiec (jasne że chcę!) rosną, ale mam w planie dokupienie działki obok, będzie gdzie sadzić Ale fajnie!!! Tym bardziej nie mogę się doczekać! Do tego będę miała przyjemność Cię poznać osobiście!
Milka 17:48, 23 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)

Bogdziu, a wybierasz się na Święto Róż do Danusi?

Na razie się nie zapisałam ale chyba przyjadę jeśli tylko Danusia nie zamknie wcześniej listy obecnosci .Na 90% przyjadę.

wspaniale,to będzie okazja żeby się poznać

pewnie, że wspaniała okazja, ale jednak do Bożenki mamy bliżej, a do Danusi drugie tyle
Martek 17:54, 23 kwi 2012

A co to dla was "Drugie tyle"?
Martek 17:58, 23 kwi 2012

Gratuluję Bogdziu .Sympatyczna Gospodyni wątku nie ma czemu się dziwić
weronika77 19:13, 23 kwi 2012

Bożenko, uchylam Ci nieba...dzisiejszego, tęczowego i na "700-setkę" i z podziękowaniem za niespodziankę miłkową. Rozejrzyj się u mnie, czy jakąś roślinkę chciałabyś, Ty która masz prawie wszystkie roślinki...Wszystkiego dobrego!
Bogdzia 21:24, 23 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenko, jak tam na ogrodzie? rh juz dożywione i jaka u was pogoda, bo u nas niby słońce, ale nie za ciepło; no i pochwalę męża, bo jak w gościach balowałam, on pwiększał torfowisko pod rh i jeszcze doszły 2 nowe, które musimy posadzić
Samopoczucie ok?

Długo mnie dziś nie było , najpierw robiłam wypieki a potem je rozwoziłam.W końcu jestem w domu i z Wami.Na ogrodzie dziś nawet nie byłam bo nie miałam czasu.Pogoda taka sobie ani słońca ani deszczu takie nie wiadomo co ale w nocy popadało więc choc ogród podlany. Taki mąż to skarb Irenko .
Bogdzia 21:28, 23 kwi 2012

asc napisał(a)
Bożenka...czy sikorki i wróble jedzą z mojej brzózki "oowocostany" czyli takie kitki czy znalazły jaieś robale i namietnie to jedzą. na gałazkach brzózki robią taką karuzlę, ze jak akrobatki. Zastanwaiam sie czy nie połamią mi wszystkich gałęzi i nei oberwąwszystkich liści. Bo brzózka ma takie wiotkei gałązki, a to cała banda urzadza harce. Muszę to nagrac nawet telefone komórkowym bo widok obłedny..... można płakać ze smeichu co one wyczyniają..... salta i śruby to mały pikuś.
Zdjęcie tego nie oddaje bo dynamika jest na maska Widać jak wiszą głową na dół....bo siedzą normalnie , potem spadają uczepione do gałazki i wywijają........ czasami spadają..i na malutkim drzewku jest całę stado sikorek i wróbelków

Aniu u mnie takich harców nie wyprawiały albo nie widziałam bo brzózka daleko od domu. Myślę że o robale chodzi bo się oziębiło i padają deszcze to robale siedzą na roślinach pochowane przed deszczem i ptaki to wykorzystują. Nakręc to koniecznie, będzie co oglądac.
Bogdzia 21:31, 23 kwi 2012

shrekol napisał(a)
Bożenko ale pędzi Twój wątek ile zaległości mam oj te łany..... tylko pozazdrościć takich widoków

To prawda że wątek pędzi .Ja jestem zachwycona jak tyle osób mnie odwiedza ale i mam już duże wyrzuty że mało mam czasu na odwiedzanie innych. Staram się jak mogę ale wiem że mam duże zaległości i jest mi głupio.Łanów wielkich nie mam ale małe łaniki owszem są.
Bogdzia 21:33, 23 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)

Bogdziu, a wybierasz się na Święto Róż do Danusi?

Na razie się nie zapisałam ale chyba przyjadę jeśli tylko Danusia nie zamknie wcześniej listy obecnosci .Na 90% przyjadę.

wspaniale,to będzie okazja żeby się poznać

Kasiu miło mi że tak piszesz choc ze mnie mało ciekawa osoba. Mnie też będzie bardzo miło poznac Ciebie.
bell 21:34, 23 kwi 2012

Dech zapiera w piersiach jak się ogląda Twój przecudnej urody ogród.
Gratuluję Ci tego osiągnięcia