Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 22:38, 05 maj 2012

Cud sie stał z azalią japońską Melina (szt 20 )piękną pełna odmianą. Po zimie wyglądała tak

a teraz tak

Po prostu nie do wiary ma nawet pączki.
an_tre 22:40, 05 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Cud sie stał z azalią japońską Melina (szt 20 ). Piękną pełna odmianą. Po zimie wyglądała tak

a teraz tak

Jak pięknie się zregenerowała
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 22:42, 05 maj 2012

I teraz moja dzisiejsza największa radośc . Zakwitła kupiona w tym roku peonia Ewelina.

I nadal rosnie w doniczce.

Bogdzia 22:44, 05 maj 2012

an_tre napisał(a)

Cud sie stał z azalią japońską Melina (szt 20 ). Piękną pełna odmianą. Po zimie wyglądała tak

a teraz tak

Sama nie mogę uwierzyc bo tej odmiany było mi najbardziej żal i prawie miałam wykopac bo wyglądała tragicznie (Ania asc widziała)
Madzenka 22:47, 05 maj 2012

Boźenko, szkoda że zapachu bzów przez komputer nie czuc
Oddać Ci trochę deszczu? Trzeci wieczór z rzędu u nas pada.....
Bogdzia 22:51, 05 maj 2012

majkel0326 napisał(a)
Ja może nie boję się burz,ale czuję do nich respekt.A deszcz majowy bardzo cenny,także cieszę się,że był Może do Ciebie Bogdziu też trafi.

Wczoraj nie podlałam wszystkich roslin bo zanosiło się że będzie padało i dziś od rana była pobudka i lanie, wieczorem powtórka.
Bogdzia 22:53, 05 maj 2012

agniecha973 napisał(a)

A ja mierzyłam dziś ph gleby.... i pod jednym rh mam 7...grrrrrrr szybki i skuteczny patent na zakwaszenie gleby???????
Kielichoweic jest niewymagajacy i nic z nim nie trzeba robić..u mnie rośnie na przeciagu, bedzie zahartowany... w glebie co nie jest glebą i t oppowód, że też muszę bo wysadzić, bo niedługo to odczuje... Oglądałam na internecie kielichowce u Pana w lubelskim..tam też ostre zimy i ma wielkie krzaczory.... Mój od kupienia nie był osłaniany, zabezpeiczany.....tak posadzony i tak siedzi

Aniu ale jak Ty go teraz wysadzisz? - zmarnuje się. Goryczki dla Ciebie oczywiście odłożę, będą spod lady jak w socjaliźmie.

Lepiej się przyjmują przesadzane na prześcieradle.... nieco gorzej z obrusa Albo odwrotnie ale M wie U mnie jak sie wykopuje rośliny to od razu z wielką bryłą ziemi....zwinie się w prześcieradło i dojedzie.... zalety gliny A donic wielkich też mam trochę po rh
Ostatio przesadziłam trochędobra..i pomimo przesadzania w upały...wszystkei mają sie dobrze..... a oczary ewidentnie dużo lepiej ...wreszcie widać, że rosną, a nie marnieją

W takim wydaniu popieram socjalizm

U mnie też można przesadzać prawie cały sezon, bo ziemia zbita i łatwo się nie obsypuje.

Ale ona ma jeszcze taki kawał drogi wieźc.
an_tre 22:53, 05 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

a teraz tak

Sama nie mogę uwierzyc bo tej odmiany było mi najbardziej żal i prawie miałam wykopac bo wyglądała tragicznie (Ania asc widziała)
Bożenko i potwierdza się zasada,że nie można się spieszyć z wyrzucaniem, trzeba cierpliwe czekać
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 22:55, 05 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Boźenko, szkoda że zapachu bzów przez komputer nie czuc
Oddać Ci trochę deszczu? Trzeci wieczór z rzędu u nas pada.....

Bardzo bym chciała żeby to było mozliwe.
Bogdzia 22:57, 05 maj 2012

an_tre napisał(a)

a teraz tak

Bożenko i potwierdza się zasada,że nie można się spieszyć z wyrzucaniem, trzeba cierpliwe czekać

No to jest najlepszy przykład że trzeba czekac ale nie jest to łatwe jak patrzy sie na takie brązowe rośliny i nie wiadomo czy warto czekac.