Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Mala_Mi 23:31, 05 maj 2012

Dzięki.... idę zapytać M gdzie się zdobywa siarkę pylistą.....
Pysznogłówka rozrasta sie dość szybko .... wiec z mojej kępy (teeraz już dwóch czerwonych) jest co skubnąć bez uszczerbku dla reszty
Bogdzia 23:34, 05 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
Duużo bym chciała napisać i nie wiem czy się uda o wszystkim.
1. Ania wie co robi, spokojnie. Świeżo wykopane, z dużą bryłą, a Ty się później dobrze zaopiekujesz. Nie może się nie udać .
2. Goryczka - niebieski cud. Tak mam w jednej starej gazecie i tak jest.
3. Bogdziu, ja nie znam Twojego całego wątku, tylko początek, a później tylko trochę i to po łebkach , ale od jakiegoś czasu już śledzę dokładnie i mam nadzieję, że w tym roku poznam wszystkie roślinki dokładnie, więc nie interesują mnie wymówki, że coś już pokazywałaś, albo że u wszystkich już było, albo że w tym roku słabo kwitnie. Nie zgadzam się. Jak wolisz może być, że w tym roku słabo, ale jak masz zdj. z poprzednich lat poukłądane, to możesz również wkleić z dopiskiem "tak być powinno"
3. Bez jasnofioletowy pełny - śliczny, takiego nie posiadam.
4. Powojnik, też mi się bardzo podoba i chciałabym się dowiedzieć po czym on się wspina.
5. Azalia Melina udowodniła, że w przyrodzie nigdy nic nie wiadomo.
6. Więcej nie pamiętam.

P-kt 1. Jestem bardzo pełna obaw czy to się uda. Jeśli juz to powinna teraz wsadzic w doniczkę podlewac dużo i tak przywieźc w tej donicy.
2. A masz goryczki? może jakoś by Ci podac? Nie wysyłałam nigdy tak roślin i nie wiem jak to zapakowac żeby doszło.
3.Dobrze napisałaś że jak mam poukładane , a ja nie mam poukładane , mam bigos a już najiekszy w tym roku . Wszystko na tapecie , bez dat. Nic znależc nie mogę.

4. Po kupnej drewnianej drabince ale już wlazł na rynnę.
5.Melina jest cudowna jak kwitnie a jeszcze cudowniejsza jak się regeneruje. A te pąki kwiatowe chodze i co chwilę sprawdzam bo nie mogę uwierzyc.
Bogdzia 23:35, 05 maj 2012

asc napisał(a)
Dzięki.... idę zapytać M gdzie się zdobywa siarkę pylistą.....
Pysznogłówka rozrasta sie dość szybko .... wiec z mojej kępy (teeraz już dwóch czerwonych) jest co skubnąć bez uszczerbku dla reszty

Podobno w internecie. Jak możesz to skubnij .
Bogdzia 23:37, 05 maj 2012

Celina napisał(a)
Zadziwiła mnie kwitnąca peonia .Bożenko to jakaś wczesna?

Peonia jest w doniczce dlatego wcześniej zakwitła. Oczywiście doniczka była w domu.
Bogdzia 23:39, 05 maj 2012

agniecha973 napisał(a)
7. Peonia jeszcze miała być obgadana. To jest zwykła, nie drzewiasta prawda? Bardzo ładna, bo ja lubię niepełne.

Tak to jest zwykła. Drzewiaste juz mnie zdenerwowały i przestałam kupowac.
Bogdzia 23:41, 05 maj 2012

asc napisał(a)

Duużo bym chciała napisać i nie wiem czy się uda o wszystkim.
1. Ania wie co robi, spokojnie. Świeżo wykopane, z dużą bryłą, a Ty się później dobrze zaopiekujesz. Nie może się nie udać .
2. Goryczka - niebieski cud. Tak mam w jednej starej gazecie i tak jest.
3. Bogdziu, ja nie znam Twojego całego wątku, tylko początek, a później tylko trochę i to po łebkach , ale od jakiegoś czasu już śledzę dokładnie i mam nadzieję, że w tym roku poznam wszystkie roślinki dokładnie, więc nie interesują mnie wymówki, że coś już pokazywałaś, albo że u wszystkich już było, albo że w tym roku słabo kwitnie. Nie zgadzam się. Jak wolisz może być, że w tym roku słabo, ale jak masz zdj. z poprzednich lat poukłądane, to możesz również wkleić z dopiskiem "tak być powinno"
3. Bez jasnofioletowy pełny - śliczny, takiego nie posiadam.
4. Powojnik, też mi się bardzo podoba i chciałabym się dowiedzieć po czym on się wspina.
5. Azalia Melina udowodniła, że w przyrodzie nigdy nic nie wiadomo.
6. Więcej nie pamiętam.

Agnieszka....jestem od dziś Twoją fanką Nic odać , nic ująć..... a ja czasami wiem co robię przecież nie będę niosła tylko pojedzie w bagażniku Problem to tylko wykopac taką bryłę....ale wezmę jakiego osiłka do pomocy i damy radę
A tak wogle to zgadałyśmy sie z Aldonką, że pojedziemy do Ciebie razem

I fajnie że się zgadałyście . zawsze przyjemniej jechac razem niż osobno.A Ty juz drogę znasz.
Bogdzia 23:43, 05 maj 2012

Miłych snów wszystkim życzę.
Sebek 23:43, 05 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
I teraz moja dzisiejsza największa radośc . Zakwitła kupiona w tym roku peonia Ewelina.

I nadal rosnie w doniczce.

Przepiękny okaz
Mala_Mi 00:26, 06 maj 2012

Dobranoc.....a kielichowca wykopię przed samym wyjazdem Po co ma schnać i po co go mam podlewać Niech siedzi najdłużej tam gdzie mu dobrze
agniecha973 01:23, 06 maj 2012

I tu się zgadzam, i radzę nie słuchać choć raz Bogdzi, hi hi. Namawiam do buntu

Bogdziu, goryczki nie posiadam, ale na razie dajmy spokój. Kiedyś się zgłoszę do Twojego ogrodu, to mnie obdarujesz. Goryczka na razie za delikatna na moje chabazie.

Jeszcze pytanko. Dlaczego masz dość piwonii drzewiastych?