Już jestem ale muszę przeciez ogród podlewac. Nie dośc że zimą nie było u mnie wogóle śniegu to jeszcze wiosną był tylko jeden deszczyk niezbyt duży. Wszystko mi schnie więc leję jak tylko słońce jest niżej a że juz nawet świerki podlewam to długo schodzi. Z zazdrościa słucham o deszczach u innych a dziś znów zapowiadali deszcze na wschodzie i zachodzie a w środku nie. Mnie ominęły nawet deszcze które padały w Łodzi. Jakieś felerne to moje miejsce się zrobiło.
Lepiej się przyjmują przesadzane na prześcieradle.... nieco gorzej z obrusa Albo odwrotnie ale M wie U mnie jak sie wykopuje rośliny to od razu z wielką bryłą ziemi....zwinie się w prześcieradło i dojedzie.... zalety gliny A donic wielkich też mam trochę po rh
Ostatio przesadziłam trochędobra..i pomimo przesadzania w upały...wszystkei mają sie dobrze..... a oczary ewidentnie dużo lepiej ...wreszcie widać, że rosną, a nie marnieją
A ja mierzyłam dziś ph gleby.... i pod jednym rh mam 7...grrrrrrr szybki i skuteczny patent na zakwaszenie gleby???????
Kielichoweic jest niewymagajacy i nic z nim nie trzeba robić..u mnie rośnie na przeciagu, bedzie zahartowany... w glebie co nie jest glebą i t oppowód, że też muszę bo wysadzić, bo niedługo to odczuje... Oglądałam na internecie kielichowce u Pana w lubelskim..tam też ostre zimy i ma wielkie krzaczory.... Mój od kupienia nie był osłaniany, zabezpeiczany.....tak posadzony i tak siedzi
Aniu ale jak Ty go teraz wysadzisz? - zmarnuje się. Goryczki dla Ciebie oczywiście odłożę, będą spod lady jak w socjaliźmie.
Lepiej się przyjmują przesadzane na prześcieradle.... nieco gorzej z obrusa Albo odwrotnie ale M wie U mnie jak sie wykopuje rośliny to od razu z wielką bryłą ziemi....zwinie się w prześcieradło i dojedzie.... zalety gliny A donic wielkich też mam trochę po rh
Ostatio przesadziłam trochędobra..i pomimo przesadzania w upały...wszystkei mają sie dobrze..... a oczary ewidentnie dużo lepiej ...wreszcie widać, że rosną, a nie marnieją
W takim wydaniu popieram socjalizm
U mnie też można przesadzać prawie cały sezon, bo ziemia zbita i łatwo się nie obsypuje.