Mój jest u mnie jakies 4-5 lat i ma około 1,3 m tak mi sie wydaje , w książce piszą o 1,5 m po 10 latach ale docelowo nie wiadomo, myślę ze ponad te 1,5 bedzie.
Wow te czerwone azalie boskie! A ja nie przepadam za czerwonym a te bym chciala miec!!!
a ja przepadam za wszystkimi kolorami. Wszystkie mają swoje walory a czerwony kolor szczególnie lubie bo jest najbardziej widoczny w moim ogrodzie, inne giną.
Wiem Bogdzia, że trudno określić odmianę na podstawie zdjęcia. Kupiłam ją bez nazwy i teraz staram się ją zidentyfikować.
A zagadkę zadałaś mi niezłą. Myślę, że rh na zdjęciach od 1 do 4 to jedna odmiana 'Nova Zambla' a fotki 5 i 6 to inna odmiana. Zgadłam?
Zdjecie 1,2,i4 to America a pozostałe Nowa Zembla.
Myśłałam, że mam 4 Nowe Zemble....a to jednak może nie wszystkie?????
Ale co tam..jak by się nie nazywały...... ważne że ładne......
Ależ te azalie Ci kwitną.... po prostu szok...... a ja wiem jakie one wielkie..... i fotka-fotka, ale jakie one duże.... Bosko.......
Z tego zachwytu zapomniałam Ci złożyć gratulacje z okazji 800-tnej stronki......... życzę Ci zdrowia i udanego spotkania.....bezproblemowego, bo o rh się nie martwię i tak robią wrażenie , bez różnicy czy kwitną całe czy mają pąki czy nic nie mają Ich wielkość i tak robi swoje A resztęnadrabia wyobrażnia
gratuluję kolejnej setki! Zdjęcia przepiękne, jak cały ogród.Oglądałam rh u Kapiasów w ubiegłym tygodniu, ale gdzie im tam do Twoich
Pozdrawiam serdecznie Jola