Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:43, 21 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Bożenko, pięknie. Ogród pokazał się z najlepszej strony, goście dopisali, Gospodyni uśmiechnięta. Pogoda dopisała - czegóż chcieć więcej?

Obejrzałam relację na wszystkich możliwych wątkach. Każde zdjęcie pokazuje piękno Twojego ogrodu (albo pokazuje piękno osób). Tak czy siak piękno się samo broni.
Ściskam.

PS Czy to możliwe, że mogły mi przemarznąć młode czubki rododendronów (o dziwo - fińskich)? Eskimo i Cunninghamsy mają się dobrze. Za mało wody lałam.

Jeśli chodzi o rh to niestety możliwe bo i u mnie tak jest i nie ma w tym Twojej winy. One wypuściły już nowe liście bardzo na razie delikatne i dlatego zmarzły a inne mają tylko stare liście więc przymrozek im nie zaszkodził. na późne przymrozki nie ma mocnych roslin , chyba że któraś jeszcze nie zacznie wegetacji to nie odczuje skutków a wszystko co kwitnie lub ma młodziutkie listki niestety ucierpi. Muszę Cię zmartwic bo w przyszłym roku raczej na tych pędach nie zakwitną, szansa na kwiaty jest na pędach które nie zmarzły mam nadzieje że takie masz. Podlewaj je teraz więcej ( jak nie ma ostrego słońca lub wodą stojącą w ogrodzie i mającą temp otoczenia,to łatwiej sie zregenerują.Zaraz wstawię zdjęcia moich to porównasz.
Bogdzia 21:04, 21 maj 2012

Zdjęcia dla Ewy. Podmarznięte liście fińskich rh.

i równiez kwiaty ale to juz nie fiński rh.

Bogdzia 21:05, 21 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko koniecznie sprawdź tę ławeczkę, jak serduchi wyryte to wiadomo kto winny

Sprawdziłam i napis jest
, ja tez bym tak chciała ale mój sie nie domysli...
jotka 21:08, 21 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko koniecznie sprawdź tę ławeczkę, jak serduchi wyryte to wiadomo kto winny

Sprawdziłam i napis jest

Bożenko,a Twój nie podczytuje forum? Bo my dzięki naszym wątkom sporo możemy "wskurać" u naszych M. Mój już się zmienił
Bogdzia 21:10, 21 maj 2012

jotka napisał(a)

Ciekawe czy M. Joli czytał ten post

Dzisiaj pewnie nie czytał i nie przeczyta, bo ma ciężki dzień w pracy
Ale któregoś dnia pewnie zajrzy i wtedy się dowiem... On bardzo z wszystkimi z Ogrodowiska sympatyzuje, choć na początku był wielkim przeciwnikiem mojego siedzenia przed ekranem. Teraz jest podglądaczem i w czasie podróży na spotkanie i w drodze powrotnej dopytywał czego jeszcze nie przeczytał
A na razie niech sobie siedzi spokojnie na ławeczce w ogrodzie Bożenki, bo na naszej nie ma czasu przysiąść. Ciągle gonimy czas z powodu jego pracy na odległość.

Wiele osób tak niestety ma, a my emeryci i też nie mamy czasu żeby na ławeczce posiedziec , stale są jakies inne zajęcia, ale M mozna Ci pozazdrościc , mało który by chciał taki kawał drogi jechac....
Bogdzia 21:13, 21 maj 2012

jotka napisał(a)

Sprawdziłam i napis jest

Bożenko,a Twój nie podczytuje forum? Bo my dzięki naszym wątkom sporo możemy "wskurać" u naszych M. Mój już się zmienił

Wszystko wyczytuje z mojego wątku i nawet pozwolił mi wyciąc jego ukochany jałowiec któremu dotad nie wolno było 5 cm gałązki uciąc. Bardzo mi te ogrodowisko pomaga w realizacji moich zamierzeń. Oczywiscie jałowca nie ja będę wycinac ale on.
jotka 21:18, 21 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Ciekawe czy M. Joli czytał ten post

Dzisiaj pewnie nie czytał i nie przeczyta, bo ma ciężki dzień w pracy
Ale któregoś dnia pewnie zajrzy i wtedy się dowiem... On bardzo z wszystkimi z Ogrodowiska sympatyzuje, choć na początku był wielkim przeciwnikiem mojego siedzenia przed ekranem. Teraz jest podglądaczem i w czasie podróży na spotkanie i w drodze powrotnej dopytywał czego jeszcze nie przeczytał
A na razie niech sobie siedzi spokojnie na ławeczce w ogrodzie Bożenki, bo na naszej nie ma czasu przysiąść. Ciągle gonimy czas z powodu jego pracy na odległość.

Wiele osób tak niestety ma, a my emeryci i też nie mamy czasu żeby na ławeczce posiedziec , stale są jakies inne zajęcia, ale M mozna Ci pozazdrościc , mało który by chciał taki kawał drogi jechac....

Powiem Ci w tajemnicy, że któregoś dnia jak sprawy zdrowotne mnie podłamały i chciałam zrezygnować z wyjazdu, to mój M. powiedział: TO MOŻE JA SAM POJADĘ I BĘDĘ NASZ REPREZENTOWAŁ!
A Ty mi mojego nie zazdrość bo sama masz wspaniałego

bociek 21:30, 21 maj 2012

Witaj Bozenko, odpoczelas po zlocie? Mialas ogrom pracy, ale relacje Twoich gosci mowia same za siebie Niepotrzebnie sie stresowalas
Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 21:31, 21 maj 2012

Pogaduchy o mężach budujące , dobrze robią . No muszą/powinni mężowie dzielić pasje żon. Wtedy łatwiej.
bociek 21:35, 21 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Pogaduchy o mężach budujące , dobrze robią . No muszą/powinni mężowie dzielić pasje żon. Wtedy łatwiej.

Pszczolko, marzenia miec trzeba, czasami sie realizuja Naszych Polowek to jak najbardziej dotyczy