Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 14:23, 25 maj 2012

Celina napisał(a)
Witaj Bożenko! poczytałam,pooglądałam o spotkaniu u Ciebie
gratuluję udanej imprezy
Bozenko doradź mi jako ekspert ,czy przesadzając rh najlepiej zaczekać aż zawiążą pąki czy zaraz po przekwitnięciu?Pozdrawiam

Celinko moja rada nie przesadzaj teraz . Ja przesadzam albo wczesną wiosną jak tylko ziemia rozmarznie albo wczesną jesienią koniec września początek października. Teraz jest gorąco i pewnie bardzo by to odchorował poza tym ma wzmożone potrzeby bo będzie rósł i zawiązywał pąki. Po co mu taki stres jeszcze.Ja bym Ci radziła najbardziej wczesną wiosnę bo można od razu podlewac chyba że zależy Ci żeby jak najszybciej ale nawet w takim przypadku poczekaj do września.
Bogdzia 14:29, 25 maj 2012

popcarol napisał(a)

To napisz jeszcze jaki ten powojnik bylinowy. A ode mnie pewnie nie wzięłas powojnika bo chyba później wykopywałam jak już pojechałaś.Chętnie Ci dam jakby była okazja. Niedługo zakwitnie to pokażę. O plagiat nie jestem zła wręcz przeciwnie , miło mi że tak Ci się spodobał że nawet kupujesz. Niech Ci szybko i zdrowo rośnie.Pozdrówka.

Bozenko nie wiem jaka to konkretnie odmiana, pani sprzedajaca nie wiedziala... wyglada tak:

Wystarczy mi jeden, dziekuje! Juz zaczyna kwitnac powoli, wydaje mi sie ze chyba taki sam jak Twoj?

pozdrowka!

tak to ten sam tylko mój ma liscie bardziej czerwone ale może Twój rósł w cieniu bo wtedy bardziej zielenieją. Wczoraj podałam link Jotce to sobie zobacz nazwę i inne informacje.I tu też go masz.
http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Clematis_recta.htm
Milka 14:30, 25 maj 2012

i ja posyłam na miłe popołudnie kwiatuchy
popcorn 14:38, 25 maj 2012

Dziekuje Bozenko za namiary, poczytam! Na razie stoi w ladnej oslonce przy wejsciu do domu - bo zaczyna kwitnac
Martek 17:54, 25 maj 2012

Dziękuję Bożenko za odpowiedź również wysyłam pozdrowienia .Moc pracy i szkoła |
Bogdzia 21:34, 25 maj 2012

Karolinko , Marto pozdrawiam serdecznie.
Celina 21:36, 25 maj 2012

Bogdzia napisał(a)

Witaj Bożenko! poczytałam,pooglądałam o spotkaniu u Ciebie
gratuluję udanej imprezy
Bozenko doradź mi jako ekspert ,czy przesadzając rh najlepiej zaczekać aż zawiążą pąki czy zaraz po przekwitnięciu?Pozdrawiam

Celinko moja rada nie przesadzaj teraz . Ja przesadzam albo wczesną wiosną jak tylko ziemia rozmarznie albo wczesną jesienią koniec września początek października. Teraz jest gorąco i pewnie bardzo by to odchorował poza tym ma wzmożone potrzeby bo będzie rósł i zawiązywał pąki. Po co mu taki stres jeszcze.Ja bym Ci radziła najbardziej wczesną wiosnę bo można od razu podlewac chyba że zależy Ci żeby jak najszybciej ale nawet w takim przypadku poczekaj do września.

Dzięki Bożenko
ell 21:58, 25 maj 2012

Nadrobiłam zaległości i oczka mi się już zamykają, więc dobranoc mówię na noc.
popcorn 22:01, 25 maj 2012

Dobranoc! Też powoli będę padać Bardzo powoli
Madzenka 22:11, 25 maj 2012

Dzień dobry i dobranoc bo widzę że wszyscy uciekają
Biżenko Ty pewnie też zaraz idziesz spać? Czy wnuki jutro przyjeżdżają???