Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Gabisia 20:26, 16 kwi 2015

Nieznośna Perfekcjonistko,
ale cudności u Ciebie
A hacone to u Ciebie jakaś anomalia normalnie, bo u mnie to aż po jednym pazurku wypuściły…
Aguś, niestety cisy widziałam
Okropnie brzydkie, a fe, w ogóle bym takich nie chciała!
Moje chylą się ku upadkowi totalnemu
Wymienię je, ale pożegnam się z baccatą, bo u mnie w żadnym miejscu jej nie pasi, za to hilli vel hicksii są bezproblemowe.
Czy u Botanika jakieś cisy som?
nawigatorka 20:52, 16 kwi 2015

pięknie. moje chakone tez w kamieniach i też już całkiem ładne. ale najbardziej powaliła mnie donica - co w niej będzie rosło. pozdrawiam
Kasia73 21:57, 16 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)

Śliwy wiśniowe kwitną

Aga czy to śliwo wiśnia nigra? Pytam bo cudna i chcę kupić tylko nie wiem gdzie
Malgosik 23:14, 16 kwi 2015

ale równiutko u Ciebie
nie wiesz gdzie można kupić trzmieliny na pniu?
Sebek 23:32, 16 kwi 2015

Aga, perfekcjonistką jesteś i bez fotoszopa Pięknie jest! A hakone - brak słów I jeszcze jakie wielkie są te kępy
bdan 07:39, 17 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)
I to by było na tyle
Jak widzicie - bez fotoszopa, wszystkie mankamenty widać gołym okiem //assets0.ogrodowisko.pl/uploads/p/81/815809/original.jpg[/img]

Ja tam nic nie zauważyłam. Jak znajdziesz chwilę, To mozesz opisać jak masz te linki zrobione, czy one nie wbijają się w pieniek brzozy. Wczoraj posadziliśmy brzózki, ale ewentualne prostowanie, to chyba dopiero jak się trochę zakorzenią.
Kamajla 09:27, 17 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
ale równiutko u Ciebie

Pozwolę sobie odpowiedzieć - były u Stefana, ale podobno taniej na giełdzie, ceny daję na pw
Wieloszka 10:22, 17 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Tak patrzę na Hakone. Czy ono jest na słońcu? U mnie chyba wymarzło, chociaż wierzyć mi się nie chce. Jest w zaciszu i w cieniu. Może śpi?

Monia, Przemo już odpowiedział za mnie: ta w pobliżu domu i na żwirku zawsze pierwsza startuje. W innych miejscach w ogrodzie dopiero się pokazuje. Twoja - jak w cieniu, to pewnie jeszcze śpi.

polinka napisał(a)
Te Twoje brzozy chyba zawsze będą mnie zachwycać

Polinko planowałam dokupić, ale ceny za tą wielkość, którą już mam - przerażające Chyba, że masz jakieś źródło?

Kuba napisał(a)
Cudniście
Tobie fotoszop nie potrzebny i tak jest pięknie
pozdrawiam

Ewo ten "kuba" jest bardzo mylący Macham
Wieloszka 10:23, 17 kwi 2015

nawigatorka napisał(a)
pięknie. moje chakone tez w kamieniach i też już całkiem ładne. ale najbardziej powaliła mnie donica - co w niej będzie rosło. pozdrawiam

W donicy będzie rosło to, co wszędzie (jak narzeka mój M.) czyli bukszpany Coś tam im dodam, żeby nie było zbyt monochromatycznie.

Kasia73 napisał(a)

Aga czy to śliwo wiśnia nigra? Pytam bo cudna i chcę kupić tylko nie wiem gdzie

Kasiu, to "Pissardii". Co roku widzę je u Kulasa i w innych szkółkach - są dość popularne. Za to "Nigry" - nigdzie.
Wieloszka 10:23, 17 kwi 2015

bdan napisał(a)

Ja tam nic nie zauważyłam. Jak znajdziesz chwilę, To mozesz opisać jak masz te linki zrobione, czy one nie wbijają się w pieniek brzozy. Wczoraj posadziliśmy brzózki, ale ewentualne prostowanie, to chyba dopiero jak się trochę zakorzenią.

Danusiu, jak masz możliwość, to może lepiej wbij paliki przy pniach, bo z tymi linkami/sznurkami kupa zabawy i można się uszkodzić o linki lub wystające z ziemi kołki... Trzeba zabezpieczyć linkę na pniu, żeby się nie wrzynała i nie uszkodziła pnia. Zrobię jutro fotkę poglądową.

Malgosik napisał(a)
ale równiutko u Ciebie

Kamilka już napisała, a ja tylko potwierdzam - u Stefana były Na giełdzie też są co roku, ale takie biedniutkie, na krzywych nóżkach... U Kulasa można zamówić takie jak ja mam "Canadale Gold" - mają większe liście i koronę, ale też są droższe.