Daga czekam na montaż
foliak póki się nie rozleci to narazie zostawiam ( zepsuty zamek zakleiłam taśmą )
i dam tam do niego w tym sezonie arbuzy, bakłażany i melony
wiem napewno ,że jeśli się chce by dłużej pociągnął ,to trzeba folię na zimę chować -ja tego nie zrobiłam ,ponieważ miałam pręty wbite na ponad metr przez te otwory na dole -i to był błąd -wystarczyłoby tylko stelaż zakotwiczyć ,a folię albo zasypać ziemią ,albo obłożyć np płytami chodnikowymi
Iwonka
szklarnię mam już zamówioną -czekam na montaż
ten górny warzywnik będę sobie dokładnie planować ,jak już szklarnia będzie stała -ja jestem wzrokowcem -muszę sobie posiedzieć i podumać z kawusią nad zaplanowanym kawałkiem
na pewno nie chce iść już najkrótszą drogą -nawet jak to potrwa kilka miesięcy ,czy nawet rok -chcę sobie zrobić ten kawałek na tip top
i nie potrafię się narazie zdecydować -czy wysokie ,czy niskie nowe skrzynie -czy obrzeża betonowe ,a może metal ,albo drewno dużo lepszej jakości niż te co mam teraz ...ot takie dylematy -chciałabym ,żeby było i ładnie i praktycznie i łatwe w utrzymaniu porządku
Jej, ale zmiany się szykują. Mieć tyle miejsca. Ech...
Jak Cię znam znowu będzie perfekcyjnie z ilością zbiorów do pozazdroszczenia. Masz rękę do warzyw
Podziwiam plany ogrodowe. Wow!
A szklarenkę do wysiewów polecasz? Muszę coś nabyć, bo parapetów mam mało.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
U mnie w foliaku
A w domu
I jeszcze w garażu haha
Ciekawe ile z tych wysiewów mi się uda , czy jak co roku cześć pójdzie na kompost i znowu będę mówić , ze nigdy więcej
To tak nie działa "nigdy wiecej" napewno roślinki ładnie urosną, no w takich warunkach nie ma innej opcji, lampy, regał, brawo a w foliaku jaką masz temperaturę, u nas na dworze przymrozki w nocy i w tunelu też na malutki minus w nocy potrafi wskoczyć, takze jeszcze czekamy, w przyszłym tygodniu ma być cieplej