Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 23:11, 22 maj 2026

Bergenie i orliki
Narsilia 23:12, 22 maj 2026

Kilka szerszych kadrow
Narsilia 23:13, 22 maj 2026

Tu już wiem że aż prosi się aby wymienić ta wierzbę ja coś innego większego
Narsilia 23:14, 22 maj 2026

LIDKA 23:27, 22 maj 2026

Klaudia nie widzę żadnego drzewka bordo. Może zamiast tej wierzby?

A pod kuchennym oknem może jakaś wisienka ? Choć w pierwszej chwili pomyślałam że chude drzewko by pasowało i mogło by byc na tle ściany tak po środku między oknem a drzwiami? Amonogawa?

Całkiem sporo masz roślin kwitnących. Tego Rodka znajdkę możesz opryskać nawozem. Po kwitnieniu kilka razy. Zrób dawkę ciut mniejszą niż na opakowaniu. Ja używam magicznej siły z Substral . Nawóz interwencyjny. W tym roku moje dostały wiosną po garści siarczanu . Półprosta kupiłam pudełku 1kg nawozu do rodków. Może też być nawióz do iglaków jak masz.

Wszystko mi się podoba. Zielone paluszki masz
Narsilia 08:00, 23 maj 2026

Tak tak właśnie magiczna siłą podlewam nawet u ciebie sobie podpatrzyłam o tym nawozie , no cześć roślin odchorowuje przesadzanie rodki i azalie też nie są idealne ale może to kwestia stanowisk robić przymiarkę do zmian i poprawy im gleby i nawóz i zobaczymy .

A w tym roku wogole bardzo źle wyglądają miskanty kino że nie są to stare karpy no i lawendy większość padła do tej pory nie wypuściły nic a też już miały 2-3 lata czy u was też tak
LIDKA 08:43, 23 maj 2026

Ja moje lawendy cięłam na krótko 3 dni temu bo przymarzły. Miscanty kilka szt gracimilys ma dużą część suchej karpy inlewdwo co odbiło. Za rok będę już chyba musiała je odmładzać .

Ja mam już 3 raz lawendy. Wg mnie na gliniastej ziemi one nie są długowieczne .

Klaudia u mnie w biedrze były 6 paczki niedrogie .
Może sobie podmień te lawendy albo posadź przetacznik . Ulster deser kwitnie na niebiesko i mogę się podzielić . Pisz jakby co.
Narsilia 10:29, 23 maj 2026

Fajne właśnie lawendy ale u mnie też glina ,choć w tej tylniej części ogrodu już jest lżejsza więc dziwne , może z kilkoma sztukami jeszcze spróbuję lawendy ale chyba faktycznie przerxuce się na inną bylinę przetacznik brzmi dobrze zaraz wygoogluje
LIDKA 10:35, 23 maj 2026

Googlaj
To wyślę Ci małe kępki i będą rosły .

Jeszcze fajne są przetaczniki z serii FIRST. W rok mam fajne kępy i są różne kolory .
Patrycja_KG_Lu 10:12, 24 maj 2026

Ja z lawendami mam trzecią próbę i się poddaję. Jednak kocimiętki to moja roślina nr 1 o tym kolorze i kształcie co lawenda.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies