Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 22:26, 15 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Joasiu zadołowanie donic to dobry pomysł.,mnóż dalej kochana bo nawet się nie obejrzysz jak Ci wszystkiego zabraknie...

Wiem że to najlepszy pomysł tylko mam dwie obawy
mam mało miejsca
i w tej ziemi w gruncie są opuchlaki ...
mnożę Marzenko mnoże!!!!
Joaska 22:27, 15 cze 2013

madzielena napisał(a)

A gdzie znalazłaś takie informacje - u kogo?

A na postach odnośnie dzikich odrostów na różach szczepionych, ale nie potwierdzam bo moje niektóre szlachetne tez maja po 7 liści
trzeba się dokopać do korzenia i sprawdzać skąd dziczek wyrasta, jak z korzenia to wyrywać!
Joaska 22:28, 15 cze 2013

nl_kinia napisał(a)
100 wywrotek ziemi!!! u nas też nierówno, ale już tak zostanie raczej
100 wywrotek ... szacun Joasiu!

ależ masz szkółkę!!! cudnie, a żurawki (moje odkrycie ogrodowiskowe) obłędne po prostu!

przyszłam się przywitać, a nadrobię ... kiedyś, o ile dam radę 120 stron

No i weszło by kolejne 100
Na razie mam szkółeczkę a szkółka to może będzie w przyszłym roku jak mi się to wszystko rozrośnie Pozrawiam
Joaska 22:29, 15 cze 2013

irena_milek napisał(a)
Skubnę dla ciebie gałązkę

Irenko będę ogromnie wdzięczna!!!!!!
Joaska 22:38, 15 cze 2013

Odpisawszy teraz ja podzielę się wrażeniami z dzisiejszego spotkania z dziewczynami zanim polecę czytać relacje pisaną przez Izę!
Izą i Kasią, było super dziewczyny bąbowe!
Pojechałyśmy do mojej ulubionej (okazało się że Kasia też ją wielbi) szkółki,
i wiadomo chciałyśmy mieć wszystko!!!!!
wypatrzyłyśmy cudne graby!!! (Marzenko cały czas z myślą o tobie je oglądałyśmy)były takie prawie 4 metrowe!!! i ceny baaaaaaaaaardzo przystępne.

Potem ukazał się naszym oczom a szczególnie Izy Pan Wiąz i po prostu ni e mogło byc tak że bez wiąza mogłybyśmy wyjść, Iza tylko się zastanawiał jak tu Adamo przedstawić Pana wiąza w najlepszym świetle co by jej do przedogródka go sprezentował.

No to i ja sobie pomyślałam że wiąza mieć muszę, ale że na taaaaaakiego miejsca i kasy brak poszukałam "czegoś" do formowania ..... samodzielnego
ka1sia 22:40, 15 cze 2013

Asia, dziękuję za cudowne spotkanie juz nie mogę się doczekać następnej soboty
Jesteście fantastyczne ale ja wiedziałam, że tak będzie...
Joaska 22:46, 15 cze 2013

No i znalazłam, ucieszyłam się na wózek spakowałam, zdjęc niestety nie mam Kasi powinna coś mieć, i tak poszłyśmy dalej wyszukiwać pięknych roślin do naszych ogrodów gadając o wszystkoim oczywiście jak by nam miało za chwilę czasu braknąć

Cudny miłorząb ....

przepiękny kolny palmowe!!!!!!

I na końcu jak widać uszczęśliwione dokonujemy zakupów,

no i ja dumnie mówię do Pani żepiękne wiązy są i nie mogłam się oprzeć i tez takiego sobie wzięłam, na co Panoi mnie oświeciła że wybrałam OLSZYNĘ!!!
No i to by było kwintesencją mojej znajomości sie na roślinach
Joaska 22:48, 15 cze 2013

ka1sia napisał(a)
Asia, dziękuję za cudowne spotkanie juz nie mogę się doczekać następnej soboty
Jesteście fantastyczne ale ja wiedziałam, że tak będzie...

Kasiu ja też ogromnie sie ciesze że was poznałam, super dziewczyny super spotkanie!! Też wiedziałam że będzie super :
ka1sia 22:52, 15 cze 2013

Asia, to była leszczyna widzę, że Ty dalej pod wrażeniem wiąza jesteś
zaraz wkleję u Ciebie zdjęcia, jak pięknie planowalaś poprowadzenie swojego wiąza
Joaska 22:53, 15 cze 2013

No włąsnie tak mnie ten wiąz zauroczył że nawet nie zapamiętałam że to leszczyna był a nie olszyna! bo przecież ja wiąz chciałam ale mi wstyd