Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

MartaCho 09:21, 05 sty 2026

Piękną zimową aurą zaczyna się u Was nowy rok! U nas niestety śniegu brak, z dnia na dzień co raz zimniej, ale za to słońce wreszcie wyszło
Margo2 14:47, 05 sty 2026

Masz zdecydowanie więcej śniegu.
Przepiękne te ciemierniki. U mnie nie chca za bardzo rosnąc. Ale przymierzam się do zakupu
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Monika83 13:47, 06 sty 2026

MartaCho napisał(a)
Piękną zimową aurą zaczyna się u Was nowy rok! U nas niestety śniegu brak, z dnia na dzień co raz zimniej, ale za to słońce wreszcie wyszło
Marta to gdzie ty mieszkasz że nie ma u ciebie śniegu? U mnie dziś nad ranem było -14, i dobrze że ten śnieg jest bo inaczej mróz zniszczył by ciemierniki te kwitnące.
Monika83 13:58, 06 sty 2026

Margo2 napisał(a)
Masz zdecydowanie więcej śniegu.
Przepiękne te ciemierniki. U mnie nie chca za bardzo rosnąc. Ale przymierzam się do zakupu
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Gosia dobrze że jest ten śnieg, bez różnicy w jakiej ilości ale jest, zawsze to ochrona dla roślin. Co do ciemierników to przyczyną może być gleba, one nie lubią kwaśnej gleby, mech pojawiający się na rabatach też potrafi zadusić ciemierniki że zanikają.
daszum 23:11, 06 sty 2026

Moniko dziękuję za życzenia i w Nowym Roku Tobie również życzę samych szczęśliwych dni.

Ale u Was napadało, roślinki mają kołderkę
U nas nie ma wcale śniegu, po raz pierwszy zabezpieczyłam hortensje ogrodowe.
Daję im ostatnią szansę.
MartaCho 07:56, 07 sty 2026

Monika83 napisał(a)
Marta to gdzie ty mieszkasz że nie ma u ciebie śniegu? U mnie dziś nad ranem było -14, i dobrze że ten śnieg jest bo inaczej mróz zniszczył by ciemierniki te kwitnące.

Mieszkam w Wieliczce, czyli tuż obok Krakowa, ale w Małopolsce wyjątkowo tym razem mało opadów było, nawet w górach chyba dośnieżać musieli. Choć w międzyczasie drobna aktualizacja jest już potrzebna- wczoraj wieczorem zaczęło padać i troszkę śniegu wreszcie mamy i my