Masz zdecydowanie więcej śniegu.
Przepiękne te ciemierniki. U mnie nie chca za bardzo rosnąc. Ale przymierzam się do zakupu
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Marta to gdzie ty mieszkasz że nie ma u ciebie śniegu? U mnie dziś nad ranem było -14, i dobrze że ten śnieg jest bo inaczej mróz zniszczył by ciemierniki te kwitnące.
Gosia dobrze że jest ten śnieg, bez różnicy w jakiej ilości ale jest, zawsze to ochrona dla roślin. Co do ciemierników to przyczyną może być gleba, one nie lubią kwaśnej gleby, mech pojawiający się na rabatach też potrafi zadusić ciemierniki że zanikają.
Mieszkam w Wieliczce, czyli tuż obok Krakowa, ale w Małopolsce wyjątkowo tym razem mało opadów było, nawet w górach chyba dośnieżać musieli. Choć w międzyczasie drobna aktualizacja jest już potrzebna- wczoraj wieczorem zaczęło padać i troszkę śniegu wreszcie mamy i my
Marta to Ty w pięknej okolicy mieszkasz! Wieliczce byłam tam kiedyś ze szkolnej wycieczki w kopalni soli- Szyb Daniłowicza, to piękne miejsce z klimatem No to super zrobiło się i uwas biało
Danusiu nie okrywam ogrodówek na zimę, muszą sobie same poradzić,mam ich sporo i nie chce mi się chodzić przynich. Śnieg trochę je przysypał to powinno im wystarczyć. I super zakupy ciemiernikowe te białe ciemierniki niger były też w biedronce pod koniec listopada w 3l doniczce za 32zł, to były bardzo duże i ładne nigery, 3 kupiłam mojej mamie