Nie wiem tylko czy niektóre siewki nie wracają do podstawowego gatunku bo kilka mam jakichś wyższych a tego bym nie chciała. Pasowała mi taka max 60 cm. Chyba spróbuję rozmnożyć ją z łodyg żeby zachowała cechy.
Masz rację, fajnie ta rabata na tle domu wygląda. Brakuje mi tam tylko czegoś wyższego. Palbiny na nóżkach najwyższe z dostępnych posadziłam ale jeszcze mi za nisko. Teraz to już tylko drzewka, ale przy różach pewnie zbyt dużo cienia wtedy by dawały. Musi więc zostać jak jest. W tym roku zamontowaliśmy pergolki i przy nich powojniki posadziłam, trochę to zapełni przestrzeń tej ściany gołej.
Już prawie zaczęłam ukorzeniać derenie gdyby okazało się, że trudno będzie zachować te stare. Może uda się i zostanie jak jest. Oby, bo nie wiem czy jeszcze będę mieć tyle siły i samozaparcia by znów tam zaczynać od początku .
To fatalnie, gmina moze sobie tak dac wytyczne jedynie? Niech dadza ludzi, sprzet i zaplaca za szkody i te wzystkie konieczne do wykonania prace. To sa w koncu jakies koszty i ciezka praca. Nie rozumiem jak tak mozna. Ja bym na pewno sie na to nie zgodzila. Dla mnie sciezki rowerowe czy poszerzenie to nie jest niestety wartosc dodana do nieruchomosci, wole swiety spokoj a nie tabuny łażacych ludzi i ryk samochodow.
Ogrod wymiata, odwaliliscie kawal dobrej roboty, jest przepieknie.