Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 18:12, 04 sie 2025

UrsaMaior 10:28, 05 sie 2025

Jak zawsze obłędnie!

Z tą drogą lipa, współczuję...
UrsaMaior 10:30, 05 sie 2025

TAR napisał(a)

Dla mnie sciezki rowerowe czy poszerzenie to nie jest niestety wartosc dodana do nieruchomosci, wole swiety spokoj a nie tabuny łażacych ludzi i ryk samochodow.

Taaa...dokładnie tak się stało u Kwarteta. Było jeziorko i cisza, jedynie paru wędkarzy. Gmina zagospodarowała, zrobiła boisko do kosza, ścieżki itp. Niby dobrze, ale dla mieszkańców do koszmar. Korowody ludzi, bluzgi z boiska. Niefajnie.
TAR 11:47, 05 sie 2025

Asia, te sleserie u Ciebie z wplecionymi w nie bylinami sa obłedne. I hortensja kosmata. Chyba raz jeszcze kupie i powalcze, posadze blizej domu lub w bardziej osłonietym miejscu. Moze przezyje.
Roocika 13:08, 05 sie 2025

Asia, mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała przesuwać ogrodzenia. Przecież to ogromne koszty. Nie wiem czy gmina tak może nakazać? Ehh
Ogród masz przepiękny.
Te liatry w sesleriach fajnie wyglądają.
Gosialuk 07:10, 06 sie 2025

Asia ogród stworzyłaś przepiękny o każdej porze roku.
Czytam o planach gminy i ile w związku z tym może być roboty i zmian w takim już zrobionym kawałku.
Przesunięcia ogrodzenia gmina nie może nakazać, chyba że stoi na ich działce. A tego nie wiemy. Może jednak się uda bez ruszania go, czego życzę.
Margo2 21:51, 02 wrz 2025

No nie mogę się napatrzeć na te rabaty.
Są obłędne.
Trzymam kciuki za zachowanie terenu.
Teraz też moja znajoma czeka na decyzję, czy zabiorą jej kawałek ogrodu, czy nie.
Jedni się cieszą, inni płaczą. Nie dogodzisz wszystkim
Agatorek 22:05, 02 wrz 2025

Roocika napisał(a)
Asia, mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała przesuwać ogrodzenia. Przecież to ogromne koszty. Nie wiem czy gmina tak może nakazać? Ehh
Ogród masz przepiękny.
Te liatry w sesleriach fajnie wyglądają.

Jeśli gmina będzie chciała „wywłaszczyć” kawałek działki pod drogę, to owszem, może tak zrobić. Ale oczywiście musi wtedy zapłacić za ten kawałek działki plus za ewentualne przesunięcie ogrodzenia.

U mnie sytuacja jest taka, że okazało się, że asfalt gminny leży kawałkiem na moim terenie. A w przyszłości będą poszerzać. Czekam na ofertę z gminy. Akurat mnie to ani ziębi, ani grzeje, bo i tak nie chciałam stawiać ogrodzenia frontowego „w granicy”. Ale chętnie przyjmę odszkodowanie (pewnie też dlatego, że nie wiąże się to z żadnymi pracami i zmianami u mnie).

Konieczki 09:18, 03 wrz 2025

Cudnie aż dech zapiera...
A mogę sie zapytać w jakich rozstawach masz sesleresie?

(czytam wątek od początku to może doczytam )