Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Kasya 21:21, 29 maj 2022

No ładnie…nowy wątek a ja nic nie wiem
Margerytka40 21:46, 29 maj 2022

Kasiek

Wychodzi na to, że czasem przypadkiem coś mi się uda. Tak bardzo szkoda mi tych azalii było. Mam nadzieję, że to już ich ostateczna miejscówka. Twarde są, że tyle ze mną znoszą

Lidka

Przechowalnik póki co zupełnie nie nadaje się do sesji fotograficznej. Nie mam czasu się wziąć za niego. Aż mi wstyd tak wygląda. Ale ogarnę go kiedyś

Szałwię podziel po kwitnieniu najlepiej. Zetnij wtedy i podziel. Teraz jak ją podzielisz to na bank Ci klapnie i nawet kwiatkami się nie pocieszysz. Ja kiedyś dzieliľam kwitnącą ale to ja, nikomu nie polecam. Czasem, jak mi bardzo zależy takie sadzoneczki podlewam nawozem do lepszego korzenienia "ogród start" czy jakoś podobnie. Jutro mogę sprawdzić jak się dokładnie nazywa.
Na dzielenie traw trochę późno już, ale jest wilgotno i bez upału. Może się udać

Anulka

Buuuuuu, czemuuuu??? Weeeeż

Monia

Cieszę się, że altana się podoba, a jak się cieszę, że w ogóle jest. W końcu!. Lubię w niej posiedzieć wieczorkiem, posłuchać szumu wody. Bajka
Najfajniej to dziś wygląda ta rabata, gdzie do tej pory rosły azalie. Rozkopana jakby granat jakiś tam wybuchł. Muszę jutro tam porządek zrobić
Margerytka40 21:48, 29 maj 2022

Kasya napisał(a)
No ładnie…nowy wątek a ja nic nie wiem

Jak? Nie zauważyłaś?
Agatorek 22:51, 29 maj 2022

Fajnie wyglądają te azalie na rabacie. Lepiej, jak jest ich więcej

Z tą kocimietką, to trochę namieszałam , przeczytałam wcześniej „pyjamas” i stąd ta moja „piżamowa” nazwa .
tulucy 23:14, 29 maj 2022

Ostrogowce białe, dzwonki białe niskie. Irysy syberyjskie. Łubiny. Floksy kanadyjskie.
Kasiek 00:34, 30 maj 2022

Margerytka40 napisał(a)
Kasiek

Wychodzi na to, że czasem przypadkiem coś mi się uda. Tak bardzo szkoda mi tych azalii było. Mam nadzieję, że to już ich ostateczna miejscówka. Twarde są, że tyle ze mną znoszą

Dobrze ze zostaja, bedzie cudownie, masz dobry zmysl
Margerytka40 10:22, 30 maj 2022

Agatorek napisał(a)
Fajnie wyglądają te azalie na rabacie. Lepiej, jak jest ich więcej

Z tą kocimietką, to trochę namieszałam , przeczytałam wcześniej „pyjamas” i stąd ta moja „piżamowa” nazwa .

Łucja już mi naświetliła o co kaman z tą kocimiętką. Nazwa chyba zostanie, ja już inaczej o niej nie myślę jak tylko kocia piżama
Wyszłam posadzić te azalie i uciekłam bo lunęło. Czarne chmury wszędzie. Ciekawe czy uda się skończyć.
Margerytka40 10:26, 30 maj 2022

tulucy napisał(a)
Ostrogowce białe, dzwonki białe niskie. Irysy syberyjskie. Łubiny. Floksy kanadyjskie.

Tiaaa. Floksy owszem a reszta u mnie dopiero się zbiera do kwitnienia. Nim zakwitnie, to azalie skończą
Margerytka40 10:33, 30 maj 2022

Kasiujeszcze trochę potrwa nim ułożę sobie tam wszystko. Będę obserwować roślinki pod kątem by tam coś na później też było. Azalie, rodki skończą i zrobi się pusto, w sensie koloru. Mam przy rodkach tawułki to może i na drugą stronę je dam. Myślę jeszcze o hostach, takich spokojniejszych, może świecznice.
tulucy 10:47, 30 maj 2022

To jeszcze chabry białe. One już dwa tygodnie kwitną