Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 12:16, 29 maj 2022

Roocika napisał(a)
Asiu, fajny pomysł na pomarańczowe azalie i do tego białe, te białe trochę uladza te jaskrawe kolory.
Paprocie moim zdaniem dobrze tam pasują, czy te Twoje to też nerecznice?

Taki klimacik leśny jest.

Bodziszka Ci wstawiłam u siebie.
Chyba wolałabyś białego pewnie? Ten bodziszek korzeniasty krótko kwitnie.

Tak, wolałabym białe. Nic, będę szukać może czegoś innego.
O taki leśny klimat mi chodziło i..... jeny jak tam teraz paaaachnie. Na czas kwitnienia azalii koniecznie muszę sobie tam jakieś siedzisko zainstalować

Tak Asiu, to narecznice
Margerytka40 12:19, 29 maj 2022

Judith napisał(a)
Ustawione na próbę pomarańczowe azalie - jakby zawsze tam były . Swietna miejscówka!
Altanka tez swietna, jak to dobrze mieć takiego zdolnego małżonka .

Takie też miałam wrażenie jak je tam przytargałam. No nic, chyba trzeba je tam zostawić
M jest złota rączka
Margerytka40 12:50, 29 maj 2022

Podrzucicie mi jakie biało kwitnące dać do tych azalii? Azalie japońskie , orliki może, co jeszcze kwitnie na biało w porze kwitnienia azalii?
Roocika 13:00, 29 maj 2022

Asia, Irenka z Miłkowa ma białego bodziszka Odezwij się do niej
Gruszka_na_w... 13:18, 29 maj 2022

Teraz jest idealnie po dodaniu tych kolejnych azalii. Zagęściło się.
Wyciągasz te kolejne rośliny jak sztukmistrz króliki z kapelusza.
Hokus-pokus i jest.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 13:21, 29 maj 2022

Orliki białe jak najbardziej, tylko liście czasami im po kwitnieniu zasychają, ale w podobnym czasie kwitnie też wielosił i on już jest ładny cały sezon. Widziałam w sprzedaży białe odmiany. One się również bardzo ładnie komponują z paprociami. No i oczywiście czosnki.
Gruszka_na_w... 13:33, 29 maj 2022

Margerytka40 napisał(a)
Podrzucicie mi jakie biało kwitnące dać do tych azalii? Azalie japońskie , orliki może, co jeszcze kwitnie na biało w porze kwitnienia azalii?

Śniedki. One po kwitnieniu zanikają.

Mam bodziszki kwitnące na biało, ale białe płatki osadzone są w czerwonawym kielichu.

Kalina japońska Mariesii rośnie u mnie niewielka. Do tych paprociowo-azaliowych klimatów też by pasowała.

Zdjęcia potem usunę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 13:41, 29 maj 2022

Margerytka40 napisał(a)

Tiarella
MartaCho 13:48, 29 maj 2022

Ewentualnie zawilce?
Margerytka40 15:09, 29 maj 2022

Roocika napisał(a)
Asia, Irenka z Miłkowa ma białego bodziszka Odezwij się do niej

Właśnie przeglądałam dziś fotki u Irenki i chyba widziałam tego bodziszka. Muszę zapytać