Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 22:40, 28 maj 2022

Łucja

Dobrze, że w porę się usunęłaś przed tą gałęzią.
No to po szkoleniu

Judith

Ja wiosną to jeszcze w miarę znoszę takie żarówy, później wolę pastele
Gruszka_na_w... 22:51, 28 maj 2022

Fajnie wyszło z tymi paprociami! Miałaś rację, że dodanie innej faktury dobrze zrobi temu zakątkowi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 22:56, 28 maj 2022

Brawa dla Emusia Super się spisał. Ogród zachwyca Mnie się tam te azalie podobają
sylwia_slomc... 22:57, 28 maj 2022

A zapomniałam zameldować, ze u mnie wszystkie Twoje róże żyją, u sąsiadki prócz jednej też
Margerytka40 07:16, 29 maj 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Fajnie wyszło z tymi paprociami! Miałaś rację, że dodanie innej faktury dobrze zrobi temu zakątkowi.

Paprocie wyglądają tam mega. Może zdjęcia tego nie oddają. Co ważne, jak się rozrosną, będzie to prawie bezobsługowe miejsce. Łan paproci nie dopuści chwastów. No ale co by nie było za dobrze już mnie drażni następne i nowe pomysły w związku z tym. Chyba przeniosę Calsapy w miejsce po azaliach. Tu zostały by same fiolety, nie za ciemno? Hmm....
Ogólnie myślę, że na miejsce Calsapów mogłabym dać Cuningham's White. One teraz już by chyba były po kwitnieniu? Nie wiem, bo przyszły do mnie już z wyłamanymi kwiatostanami. Może dziś zobaczę, przymierzę jak Calsapy by wyglądały tam, gdzie planuję. Ech, lawina się oderwała, lawina zmian
Margerytka40 07:22, 29 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Brawa dla Emusia Super się spisał. Ogród zachwyca Mnie się tam te azalie podobają

Dziękuję Sylwia w imieniu M. Narobił się, wszystko sam. Dlatego to trwało. Wczoraj miał to obrzeże dachu robić, ale pogoda nie pozwoliła. Może dziś.
Azalie w tym cieniu co były męczyły się tylko. I tak się dziwię, że tyle kwiatu. Teraz jakby puchatsze się zrobiły w słoneczku
Margerytka40 07:23, 29 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
A zapomniałam zameldować, ze u mnie wszystkie Twoje róże żyją, u sąsiadki prócz jednej też

Suuuper
Wiolka5_7 07:28, 29 maj 2022

Super z paprociami
Margerytka40 07:41, 29 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Super z paprociami

Też mi się podoba. Zobaczę jak się rozrosną. Mam nadzieję, że nie są tak ekspansywne jak np. pióropusznik. Na razie nie zauważyłam
Kasiapod 08:11, 29 maj 2022

Asiu altana świetna, aż chciałoby się w niej posiedzieć i podziwiać twoje cudowne widoki ogrodowe. Trawniczek soczysty, kanciki dopracowane ehh