Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 18:12, 17 kwi 2023

Makao napisał(a)
Nie wiem czy już pisałam ale masz zajefajną pracę. Przepiękne dorodne rośliny były na kiermaszu.
Fakt pogoda w tym wszystkim to największym minus ale poza tym jest super.

Ogród ślicznie i delikatnie Ci się budzi. Piekne światło trafiłaś

Dzięki Aniu Wiosna już jest, ale troszkę więcej słoneczka i ciepełka by sie jednak przydało.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:13, 17 kwi 2023

April napisał(a)

No i zgapiam pomysł Mam co prawda anemone blanda też niebieskie ale Scilla siberica -cebulica wygląda z nimi niesamowicie fajnie. Cebulice mam w innym miejscu ale pora połączyć to w całość

Fajne masz doznania w pracy, choć niewątpliwie to trudne znosić kaprysy pogody Nie wspominając klientów

Ten duet jest bardzo udany, niezawodny, bo zawsze zgra się w czasie
Kaprysy klientów to już zupełnie inna bajka, mogłabym książkę napisać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:15, 17 kwi 2023

antracyt napisał(a)
Och jak bym chciała sobie pospacerować teraz po takim centrum ogrodniczym, wiosna w nim na całego
Moje heptakodium też już ma takie listki, wyjątkowo szybko rusza, kolejny plus Oglądałam ostatnio nowy odcinek GW i tam w jednym z ogrodów był przecudnej urody, spory egzemplarz. Kiedy się takiego doczekam?

Zuza, przyjeżdżaj, zapraszam
Tak, Heptacodium ma chyba same plusy. Ta świeża zieleń liści aż swieci w ogrodzie. On bardzo wolno nie rośnie, więc na pewno nie będziesz zbyt długo czekać
Anda 18:18, 17 kwi 2023

basia3012 napisał(a)
Ewo, taki kiermasz wiosenny to dla ogrodników frajda. Dobrze, że takie kiermasze robicie.
U Ciebie w ogrodzie wiosenne kwiaty już cieszą. U nas jeszcze troszkę.
Spokojnych świąt życzę Ewuś.

Wiosna to cudowna pora roku. Wszystko takie świeże i pełne energii Jeszcze tylko trochę więcej słońca by się przydało.
Dziękuję za życzenia i życzę wszystkiego dobrego poświątecznie
Anda 18:20, 17 kwi 2023

Ewa777 napisał(a)
Widać, ze u Was wiosna już się rozkręciła. Byłam 2 dni temu w CO i jak na razie ledwo co widać w donicach. Takiego kiermaszu to nie byłoby z czego zrobić.
Moje zawilce wiosenne jeszcze śpią. Dopiero krokusy przekwitają.

Oj, tutaj sezon już w pełni. Petunie, surfinie, pelargonie, begonie itd. i nawet pomidory juz są - te oczywiście jedynie do szklarni i to ocieplanych.
Anda 18:27, 17 kwi 2023

Agatorek napisał(a)

To jasne drzewko w tle aż swieci co to?

Fajny taki kiermasz, No i widać już dużo więcej roślin, niż u nas

U Ciebie w ogrodzie też dużo więcej wiosennych aspektów , pięknie.

Cebulica trafia właśnie na moją listę

Aguś to drzewko to PRUNUS YEDOENSIS. Przepiękne. Polecam Ci też Exochorda korolkowii, E. macrantha i E. racemosa. Pierwsza to duży krzew, ostatnia też taki większy krzew, macrantha jest mniejszym krzewem. Kwitnie teraz, czyli po wiśniach ozdobnych i ma przepiękny pokrój, taki przejrzysty. Sama już się zastanawiam, gdzie taką mniejszą wcisnąć Ostatnio zakupiłam jednak trzy inne krzewy więc na razie starczy
Anda 18:29, 17 kwi 2023

Magara napisał(a)
Ewa, dzięki Tobie mam śniedki baldaszkowate i zawsze o Tobie ciepło myślę ilekroć na nie spojrzę
Mam pytanie - bardzo ładnie mi się one rozrosły z tych kilkunastu cebulek, które chyba dwa albo trzy lata temu kupiłam. Czy da się je przesadzać? Podzielić??? Chętnie bym je widziała WSZĘDZIE bo one takie bezproblemowe są a ozdobne bardzo

To się bardzo cieszę
Moje będę dzielić i przesadzać tuż po kwitnieniu. Też chcę ich mieć więcej Same sie u mnie pojawiły, więc na pewno są żelazne i podział sie sprawdzi
Anda 18:32, 17 kwi 2023

GingerO napisał(a)
Ewa!
Bardzo dziękuję Ci za pomoc w przetłumaczeniu niemieckich wiadomości i pokierowaniu w wysyłce. Moje zamówienie z Niemiec dotarło w środę! Mam 2 róże i dalie. Do tego przyszedł katalog i czuję że nie skończą się moje zamówienia w tej szkółce...
U mnie bardzo deszczowo, będę sadzić na razie do donic.
Pozdrawiam serdecznie!
Ola

Olu, bardzo się cieszę że wszystko się udało Katalog to niecna przynęta
Moje donicowe róże parę dni temu wyjęłam z donic, przycięłam na górze i na dole, dałam im nowej ziemi i teraz znów siedzą w donicach. Liczę na obfite kwitnienie
Alija 21:23, 17 kwi 2023

Anda napisał(a)

Ewo, przepiękne zdjęcia z ogrodu, kiermasz wiosenny fantastyczny.
Pozdrawiam wiosennie.
inka74 22:12, 17 kwi 2023

Miks biało-niebieski z cebulicą - boski!!! Piękne zdjęcia.
Weekend w pracy - nie zazdroszczę ale przynajmniej w otoczeniu roślin był...