Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Ewa777 16:53, 06 kwi 2023

Widać, ze u Was wiosna już się rozkręciła. Byłam 2 dni temu w CO i jak na razie ledwo co widać w donicach. Takiego kiermaszu to nie byłoby z czego zrobić.
Moje zawilce wiosenne jeszcze śpią. Dopiero krokusy przekwitają.
Agatorek 23:08, 06 kwi 2023

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Najpierw pokażę, gdzie w weekend pogoda najbardziej dała mi w kość. Mianowicie w pracy. Mieliśmy kiermasz wiosenny i niestety sobota była cała w deszczu, a niedziela sucha, za to bardzo zimna. Całe szczęście klienci nie dali się pogodzie i przyszli w odwiedziny

To jasne drzewko w tle aż swieci co to?

Fajny taki kiermasz, No i widać już dużo więcej roślin, niż u nas

U Ciebie w ogrodzie też dużo więcej wiosennych aspektów , pięknie.

Cebulica trafia właśnie na moją listę
Magara 00:15, 12 kwi 2023

Ewa, dzięki Tobie mam śniedki baldaszkowate i zawsze o Tobie ciepło myślę ilekroć na nie spojrzę
Mam pytanie - bardzo ładnie mi się one rozrosły z tych kilkunastu cebulek, które chyba dwa albo trzy lata temu kupiłam. Czy da się je przesadzać? Podzielić??? Chętnie bym je widziała WSZĘDZIE bo one takie bezproblemowe są a ozdobne bardzo
GingerO 22:22, 14 kwi 2023

Ewa!
Bardzo dziękuję Ci za pomoc w przetłumaczeniu niemieckich wiadomości i pokierowaniu w wysyłce. Moje zamówienie z Niemiec dotarło w środę! Mam 2 róże i dalie. Do tego przyszedł katalog i czuję że nie skończą się moje zamówienia w tej szkółce...
U mnie bardzo deszczowo, będę sadzić na razie do donic.
Pozdrawiam serdecznie!
Ola
Anda 18:01, 17 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Ewo, jakie ładne zdjęcia zrobiłaś, soczyste w barwach aż kipi

Dziękuję, na chwilkę wyszło słońce, więc barwy bardziej soczyste
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:02, 17 kwi 2023

Helen napisał(a)
Ewa, jakie Ty piękne zdjęcia robisz
A miejsce pracowe bardzo zacne, tylko pogoda nie ta

Cieszę sie, że sie podobają
Miejsce pracy jak cukiernia dla łasucha - niebezpieczne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:05, 17 kwi 2023

Martka napisał(a)
Ewo, piękne zdjęcia, skrycie czekałam na wiosnę od Ciebie, w CH też już bardzo zielono i kolorowo, magnolie kwitną, róże w listkach. Twoje miejsce pracy prezentuje się świetnie! Bardzo zadbane CO z pomysłami na ekspozycję roślin. Spodobał mi się ten krajobraz:

Oraz muszę, muszę zacytować to zdjęcie, na nim jest 100% subtelności wiosny

Piękne zdjęcia, kolor o tej porze roku to wciąż rarytas, ale nie wówczas, gdy pracuje się w tak kolorowym miejscu

Nie tylko w pracy mam kolorowo, ale tam tego koloru najwięcej
U mnie w ogródku teraz też już bardzo zielono i dzięki narcyzom i innym cebulowym kolor też juz jest Nawet trawnik skoszony. Teraz czekam na dobry omeny dla wertykulacji. Wczoraj i dziś niestety znów mokro.
Anda 18:06, 17 kwi 2023

Muszelka napisał(a)
U Ciebie wiosna już się rozgościła Optymistycznie, pięknie!

Tak, wiosna już zagościła, tylko trochę mokra i zimna jest w tym roku. Dziękuję Muszelko
Anda 18:08, 17 kwi 2023

Basieksp napisał(a)

Tak delikatne jest to połączenie to jakiś narcyz, czy poprostu jakaś trawka? Obojętnie co to jest w połączeniu z paprotką, bardzo mi się podoba

To narcyz przesadzony wraz z paprocią Niestety nie zakwitł, pewnie mu trochę za ciemno.
Anda 18:10, 17 kwi 2023

Magara napisał(a)
Ewa, z taką wiosną jak Twoja to i humor lepszy
My jeszcze poczekamy, oby jak najkrócej
Sama nie wiem czy bardziej brakuje mi ciepła czy słońca

Mi brakuje i jednego i drugiego Ostatnio w nocy znów przymrozki były. Po zimowych mrozach padł mój trzyletni eukaliptus
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies