Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 14:37, 12 lis 2023

DariaB napisał(a)
Nie wiem jakim cudem tyle czasu u Ciebie nie byłam Twoje fotki jak zawsze zachwycają, spotkania Wam zazdroszczę ni i wizyty w Ogrodowisku
Przyglądałam się ostatnio w szkółce barbulom ale się na żadną nie zdecydowałam bo za mało o nich wiedziałam. Ta Twoja z ciemnymi kwiatami jest piękna!

Dario, przepraszam za bardzo spóźnioną odpowiedź. Ostatnio brakowało mi czasu i nie zauważyłam, że ktoś się u mnie wpisał.

Dziękuję serdecznie a barbule polecam. Może wiosną znajdziesz dla jakiejś miejsce
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:40, 12 lis 2023

Magara napisał(a)

Ewcia, dzięki Zamówienie już mam w domu, zrealizowane, ale za rok będę pamiętać (oby!!!) żeby i nutansa na próbę kupić

Ciekawa jestem Twoich doświadczeń

Posadziłam dwa tygodnie temu Ornithogalum ponticum Sochi Mam nadzieję, że przezimuje i się dobrze wpisze w nasadzenia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:42, 12 lis 2023

tuAnna napisał(a)
Ewo czy mogę teraz przesadzić 5 letnią tuję. Rośnie w rogu ogrodu zagłuszona kaliną koralową. Chciałam ją przesadzić w inne miejsce i formować
Czy może poczekać do wiosny? Jeszcze nigdy nie przesadzała takiego sporego drzewa. Pozdrawiam serdecznie

Aniu, jeśli chcesz ją przesadzić to lepiej teraz niż wiosną. Duża bryła korzeniowa i podlewanie, zwłaszcza przed mrozami to klucz. W sezonie letnim też musisz ją mieć na oku
Muszelka 13:18, 13 lis 2023

Pospacerowałam u Ciebie i po Twoim zakładzie pracy
Tu i tu pięknie.

Zastanawiam się, jak Ty możesz wytrzymać patrząc w swoim ogrodniczym na rośliny i nie kupować ich. Przecież one wręcz wołają: kup mnie! Kup mnie! Chyba tylko rozum Ciebie powstrzymuje Mały ogród prawdopodobnie włącza w głowie czerwoną lampkę pt. "a gdzie ja to posadzę?"
basia3012 23:42, 15 lis 2023

Ewuś, obejrzałam całą Twoją wizytówkę. Przepiękne i zdrowe rośliny, różnorodny i wspaniały ogród. Aż nabrałam chęci na odętkę i szałwię.
basia3012 22:31, 25 lis 2023

Ewa, jaka pogoda u Was? Też zima?
Anda 12:44, 22 gru 2023

Muszelka napisał(a)
Pospacerowałam u Ciebie i po Twoim zakładzie pracy
Tu i tu pięknie.

Zastanawiam się, jak Ty możesz wytrzymać patrząc w swoim ogrodniczym na rośliny i nie kupować ich. Przecież one wręcz wołają: kup mnie! Kup mnie! Chyba tylko rozum Ciebie powstrzymuje Mały ogród prawdopodobnie włącza w głowie czerwoną lampkę pt. "a gdzie ja to posadzę?"

Oj, widzę, że zaniedbałam swój wątek. Już się poprawiam

Moja silna wola i rozum mnie powstrzymują W sumie dobrze, że mam mały ogród, bo inaczej poszłabym z torbami. To właśnie ta czerwona lampka o której piszesz.
Mimo to, już planuję zmiany na przyszły sezon. W styczniu jak pogoda dopisze będę robić nową rabatę. Na froncie posadziłam już nową różę. Na tyłach w mojej małej mini-łączce też chcę posadzić nowe róże. Jednak tak zupełnie rozum i silna wola nie dają rady
Anda 12:47, 22 gru 2023

basia3012 napisał(a)
Ewuś, obejrzałam całą Twoją wizytówkę. Przepiękne i zdrowe rośliny, różnorodny i wspaniały ogród. Aż nabrałam chęci na odętkę i szałwię.

basia3012 napisał(a)
Ewa, jaka pogoda u Was? Też zima?

Szałwie polecam zawsze i wszędzie gdzie słońce, ale odętka u mnie zanikła. U niektórych lubi się rozłazić, u mnie miała za sucho

Pogoda u nas aktualnie bardzo mokra i bardzo wietrzna, ale jest w miarę ciepło, bo 10 stopni na plusie. Śniegu i mrozu nie chcę
Darecka 07:51, 31 gru 2023

Nowa rabata w styczniu- trzymam kciuki za sprzyjającą pogodę pod te wykopaliska w takim razie

Z zadziwieniem czytam o odętce, że zanikła u Ciebie. Mimo suchych warunków, jakie miała u mnie, nie mogłam się tego potwora pozbyć z ogrodu, bo prowadziła oszałamiającą kampanię wojenną, w oka mgnieniu podbijając kolejne połacie ziemi. Co usunęłam wszystkie, jak mi się wydawało, rozłogi, to odrastała jak łby Hydry ze zdwojoną siłą Sprezentowałam ją też mojej mamie, tutaj ekspansja osiągnęła wręcz karykaturalne rozmiary- na wiosnę pokażę Wam jakie Chyba trzeba ją sadzić tak jak niektóre bambusy, czy miskanty cukrowe, w jakimś ograniczniku, inaczej wystawiamy swój ogród na ciężką próbę
Anda 08:49, 31 gru 2023

Darecka napisał(a)
Nowa rabata w styczniu- trzymam kciuki za sprzyjającą pogodę pod te wykopaliska w takim razie

Z zadziwieniem czytam o odętce, że zanikła u Ciebie. Mimo suchych warunków, jakie miała u mnie, nie mogłam się tego potwora pozbyć z ogrodu, bo prowadziła oszałamiającą kampanię wojenną, w oka mgnieniu podbijając kolejne połacie ziemi. Co usunęłam wszystkie, jak mi się wydawało, rozłogi, to odrastała jak łby Hydry ze zdwojoną siłą Sprezentowałam ją też mojej mamie, tutaj ekspansja osiągnęła wręcz karykaturalne rozmiary- na wiosnę pokażę Wam jakie Chyba trzeba ją sadzić tak jak niektóre bambusy, czy miskanty cukrowe, w jakimś ograniczniku, inaczej wystawiamy swój ogród na ciężką próbę

Nowa rabata już zrobiona. Wczoraj wzięłam się i zrobiłam. Pogoda była cudna jak na grudzień, więc trzeba było skorzystać. Rabaty robię metodą no dig, o wykopaliskach nie ma mowy. Mój kręgosłup cieszy się najbardziej

Odętka niestety powiedziała mi adieu. Za to zawilce japońskie uwielbiają moją ziemię, a ponieważ ogród mały to nie mam miejsca na ich ekspansję. Wszystkich się pozbyłam. Po trzech latach mam spokój
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies