Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Alija 18:18, 03 sty 2024

Anda napisał(a)
W przedogródku kwitną bratki, róże Lady Emma Hamilton i Summer Song, lwie paszcze też najchętniej by jeszcze zakwitły.

Ewo, u Ciebie jakaś inna bajka , przynajmniej na razie, pięknie.
Pozdrawiam i dobrego roku życzę.
antracyt 18:32, 03 sty 2024

Miałam napisać to samo co Alicja. Ni to jesień, mi to wiosna...podoba mi się ta pora roku
inka74 19:06, 03 sty 2024

U ciebie wiosna normalnie pełną parą. U nas na razie leje. A ja cebulki w końcu wsadziłam. Jeszcze 2 zestawy donicowych mi zostały

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Anda 11:27, 04 sty 2024

Alija napisał(a)

Ewo, u Ciebie jakaś inna bajka , przynajmniej na razie, pięknie.
Pozdrawiam i dobrego roku życzę.

Bratki u nas są zielone całą zimę. Kupuję je często jesienią i rosną w donicach do maja. Tak więc zmieniam nasadzenia w donicach jedynie 2 razy w roku

Pozdrawiam również i wszystkiego najlepszego życzę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:28, 04 sty 2024

antracyt napisał(a)
Miałam napisać to samo co Alicja. Ni to jesień, mi to wiosna...podoba mi się ta pora roku

Mi też Nie muszę mieć ani śniegu, ani mrozu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:30, 04 sty 2024

inka74 napisał(a)
U ciebie wiosna normalnie pełną parą. U nas na razie leje. A ja cebulki w końcu wsadziłam. Jeszcze 2 zestawy donicowych mi zostały

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

U nas też deszcze niestety. Srodkowe Niemcy zalane, alarm powodziowy. Jedynie dobre z tego to to, że wody gruntowe wróciły do stanu sprzed 5ciu lat.

Dobrze, że cebulki udało Ci się wsadzić. Wiosną będzie na co popatrzeć

Tobie również najlepszego, dziękuję
anpi 12:20, 04 sty 2024

Ewuś wszystkiego najlepszego w Nowym roku!
Ładne zestawienie bratków! U mnie kwitną w gruncie te z samosiewu.
U nas leje też kolejny dzień, cebulowe przy tej wilgoci i temp. powyżej +5st. wystawiają coraz dłuższe kiełki. Znowu będzie niewygodnie sprzątać rabaty, by ich nie zdeptać. Gdyby trafił się choć jeden dzień bez deszczu to można by było choć przyciąć byliny, a u mnie brak okienka pogodowego.
Margo2 20:43, 06 sty 2024

Przepięknie.
Ogród w moim stylu. Masz piękne rośliny i super je komponujesz.
Jestem zachwycona mieczykiem bizantyjskim. Muszę koniecznie kupić.
I zdziwiłam się widząc żmijowca. Byłam przekonana, że u nas nie będzie rósł.
Ale może klimat się ociepla, więc wytrzymuje.
Niestety nie przeczytałam całego wątku dokładnie, nie mówiąc o pierwszej części, ale doczytałam, że pracujesz w jakiejś szkółce. Masz super pracę, przynajmniej mnie z zewnątrz tak się wydaje.
Z przyjemnością będę Cię odwiedzała.
Muszelka 11:30, 07 sty 2024

Ando, Twój wątek jest skarbnicą informacji.
Dziękuję

Pomyślnego nowego roku!
Rojodziejowa 11:42, 07 sty 2024

Oooo! Będzie nowa rabatka!
Już się cieszę!