Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

GingerO 08:30, 13 sty 2024

size=640x424]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/249/2492566/original.jpg[/img]

Ewa co to za cudna delikatna biała roślinka?
MartaCho 08:33, 13 sty 2024

Same ślicznoty na tej liście! Oczami wyobraźni widzę je razem na jednej rabacie
GingerO 08:39, 13 sty 2024

Jakoś dziwnie to udostępniłam.
Białe rośliny najbardziej mi się podobają. Z Twojego top10 zainteresował mnie sądziec, nawet jak nie kwitnie to jest piękny w swojej seledynowej zieleni.
Uwielbiam Twój ogród osobiście. Cieszę się że się dzielisz swoją wiedzą.
Basieksp 08:57, 13 sty 2024

Piękne wspomnienie lata miło się ogląda gdy aura zimowa za oknem
Muszelka 09:05, 13 sty 2024

GingerO napisał(a)
Z Twojego top10 zainteresował mnie sądziec, nawet jak nie kwitnie to jest piękny w swojej seledynowej zieleni.

Moja sąsiadka ma sadźce. Nie znam odmiany. Są bardzo wysokie, ok. 200-220 cm. Zaczynają kwitnąć pod koniec sierpnia (kwiaty ciemnoróżowe). Wydzielają bardzo silny, jakby mydlany zapach. Ale najwspanialsze jest to, że kwiaty pokryte są dziesiątkami motyli! Chyba wszystkie motyle z okolicy na tych sadźcach biesiadują. Dzieje się tak w słoneczne wrześniowe dni.
Rojodziejowa 09:08, 13 sty 2024

Ginger ta ażurowa roślinka to orlaya
Anda 10:53, 13 sty 2024

Muszelka napisał(a)

A ja chyba najbardziej lubię zapach ziemi na przedwiośniu...

Hmm, muszę się na tym skupić na przedwiośniu. Ogólnie lubię zapach przedwiośnia w słoneczny dzień, jest taki rześki.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:56, 13 sty 2024

Judith napisał(a)
Ale fajna lista! Ando, a dopisałabyś jeszcze jakie stanowisko jest ok (lub dopuszczalne ) dla każdej z tych bylin?

Dopisałam, a jak masz jakieś konkrety na myśli to pisz. Ogólnie większość bylin ma dość dużą amplitudę tego, co dobrze znoszą mimo preferencji.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:56, 13 sty 2024

Makao napisał(a)
Ewcia uwielbiam, uwielbiam Cię <3.
Ty wiesz jak mnie uszczęśliwić. Cudowne wspomnienia z lata.
Buziaki

Lista super

Aniu Buziaki
Anda 10:58, 13 sty 2024

Alija napisał(a)
Ależ dobrze trafiłam, cudne letnie zdjęcia, jak miło.

Cieszę się bardzo Alicjo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies