Orlaya jest jednoroczna. Fajnie się wysiewa, coraz w to innych miejscach. Ja jej z tym wysiewaniem pomagam trochę. Ciekawa jestem, gdzie ją znajdę w tym roku, bo mrówki nasionka czasem gdzieś zawloką, gdzie się ich nie spodziewasz Muszę uważać z pieleniem na wiosnę.
Jeżówka blada jak balerina. Ona lubi takie łąkowe warunki.
Monardy też bardzo lubię. Moją trochę niefortunnie posadziłam i wiosną będę ją przesadzać. Są niestety podatne na mączniaka. Z monardy można zrobić fajną herbatę, to roślina zielna.
Barbule to piękne krzewy. W zeszłym sezonie zakupiłam trzy odmiany, tak mnie zauroczyły
Olu, Twój ogród na pewno będzie piękny Czekam na pierwsze Twoje fotki
Oj, rzeczywiscie pomyliłam sadzca z rozchodnikiem. Ciągle się tu mylę. Twój top roślin nadaje się u mnie idealnie bo mam glebe piaszczysta, suchą przeważnie. Tyle że nie chce tak całkiem zgapiac wszystko, lubię coś od siebie dodawać. Czytam Petera O. I też od niego się uczę.
Tylko żeby czas jeszcze był na to wszystko!
Pozdrawiam dziewczyny!
O tym, że cukinia staje się trująca jeśli te nasiona będą zbierane co roku z własnych F1.
Podpytam sąsiadów jak spotkam czy kupują czy nie i jakie sieją. Bo paprykę to wiem, że z reguły zbierają nasiona ze swoich owoców, najwyżej pomieniają z innymi rolnikami materiał siewny żeby się nie wyradzały.