Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Anda 20:22, 23 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)
Ewa melduję, że nową rabatę posadziłam plamami!
.
.
.
Tak se melduję, bo jeszcze mnie nie pochwaliłaś

Byłam i pochwalilam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:24, 23 kwi 2022

Adela napisał(a)

Ewo, dysponujesz bogatą wiedzą i doświadczeniem, dlatego tu zaglądam. Z mojego wpisu od razu wyczaiłaś, że coś jest nie tak
Zasugerowałaś, że mój ciemiernik może być zainfekowany grzybem? Dziś przyjrzałam się białemu i rzeczywiście tak to wygląda Plamistość liści pewnie. A ja, ze swoją pseudowiedzą ze niesprawdzonych źródeł internetowych myślałam, że stopniowe zamieranie liści to zjawisko fizjologiczne opryskam Score. Taki mam w domu - może być?
Dalej rosnący ciemiernik orientalny rośnie i kwitnie na tę chwilę zdrowo.
Dzięki i pozdrawiam

Oj tam, po prostu zastanowiło mnie to zanikanie
Nie pryskaj niczym, to raczej nic nie da, a jedynie zniszczy mikoryzę w korzeniach. Jeśli możesz, to wytnij te całkowicie zaplamione liście, ale nie do gołej ziemi. Jeśli teraz nie możesz ciąć, to poczekaj do zimy i wytnij liście, gdy ciemierniki będą kwitnąć.
Nie ma za co i pozdrawiam rownież
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:25, 23 kwi 2022

annbra napisał(a)
Dzień dobry, mam pytanko, kupiłam driakiew alba w 2 litrowej doniczce, czy mogę ją podzielić. Czy w ogóle driakwie można dzielić. Dziękuje o pozdrawiam

Można dzielić na wiosnę, czyli teraz.
Anda 20:27, 23 kwi 2022

annbra napisał(a)
i mam jeszcze jedno pytanie, kupiłam w szkółce 2 Desdemony i 1 Gentle Harmione, czy to normalne, że róza z gołym korzeniem ma tylko dwa pędy, wygląda jak proca z korzeniami. Czy taka róża zbuduje ładny krzaczek? Dziękuję

Dostałaś drugą kategorię. Poerwsza kategoria to minimum trzy pędy. Mam nadzieję, że nie była zbyt droga. Róża zbuduje ładny krzaczek , gdy będzie dobrze przez Ciebie prowadzona i pielęgnowana
Nowa12 20:44, 23 kwi 2022

Anda napisał(a)

Na szerokość coś koło 80cm do 1m, a na wysokość ok. 1,2m.

Dzięki. Wreszcie ją zamówiłam i ma przyjść a mam 2 miejsca z samego przodu i bardziej z tyłu rabaty. Gdzieś czytałam żeby ją dać w drugim planie i dlatego się zastanawiam.
annbra 21:01, 23 kwi 2022

Kupiłam w szkłóce na F za 43 zł, powinnam reklamaować?
Gruszka_na_w... 22:07, 23 kwi 2022

A gdzie zdjęcia z zielonego ogrodu? Mam nadzieję, że brzydka pogoda w okresie wielkanocnym nie zakłóciła Ci miłego spędzenia czasu w Polsce.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosialuk 14:02, 24 kwi 2022

Tak też proszę o zdjęcia, a jak jeszcze pogoda sprzyja, to będzie uczta dla oczu.
SlonecznyOgrod 14:19, 24 kwi 2022

Ja też się dopominam o zdjęcia, bo cofam i cofam prawie 10 stron wstecz i zdjęć nie widzę
olciamanolcia 19:11, 24 kwi 2022

Halo halo wstawię u siebie zbliżenie na liście klona może Ty wiesz co to za odmiana? Kupiony jako Purple Globe ale na moje oko zbyt jasny i zbyt zielone ma młode listki .
Z gory dziękuje