Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Justyny

U Justyny

Sebek 21:49, 17 maj 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Zawsze mówiłem że te kawały o blondynkach wymyśla ten kto miał do czynienia tylko z brunetkami.

Hehehe
Chyba rozsypywanie worków to najprzyjemniejsze - a i zapach kory taki milutki
tyna 21:56, 17 maj 2011

kaisog1 napisał(a)
Justyna czyli co.... myślisz, że jak podają w warunkach uprawy, że pełne słonce lub półcien to na takim dużym słońcu dadzą radę?

Nie jestem az tak dobrym ekspertem, ale wiem, że sa bardzo wrażliwe na przesuszenie....mają płytko system korzeniowy....muszą być wyściółkowane i pewnie podlewane dość obficie....tylko nie zalewane....Nie mówiąc o podlewaniu na zimę i zimą....
monteverde 22:01, 17 maj 2011

Justynko jesteś bardzo pracowitym ogrodnikiem, bardzo ładne nasadzenia rabatowe i doniczkowe, pikne źródełko, a w ogóle wszystko mi się podoba)
Martek 22:07, 17 maj 2011

Powtórzę się za Zbyszkiem.My gadamy,wrzucamy ,a Tynka ciężko pracuje .Efekty wspaniałe Justi
Jaki ład ,miło popatrzeć .Ja rozgrzebałam kamyczki i czeka mnie znowu głupiego robota
tyna 22:15, 17 maj 2011

Martek napisał(a)
Powtórzę się za Zbyszkiem.My gadamy,wrzucamy ,a Tynka ciężko pracuje .Efekty wspaniałe Justi
Jaki ład ,miło popatrzeć .Ja rozgrzebałam kamyczki i czeka mnie znowu głupiego robota

...e tam ciężko, no może trochę.....dzieci się cieszą że na obiad pomidorowa, albo pizza zamówiona....

...Marta, ale co za robota???
hania 22:30, 17 maj 2011

..widzę,że też rzuciłaś się na rh...będzie pięknie!
Martek 22:38, 17 maj 2011

Muszę poprawić rabatę kwiatową i w tym celu musiałam odgarnąć kamienie .Justi może ja nie będę już układać tych kamieni ...? Ale co zamiast?Jak poukładać większe ,pojedyncze to mrówki tworzą pod nimi mrowiska ;(
Całe nic dziś zrobiłam,a chyba zaraz zasnę przed kompem ))))))))))
Martek 22:39, 17 maj 2011

hania napisał(a)
Poważne nasadzenia Tynka zrobiła nie da się ukryć ...
tyna 22:40, 17 maj 2011

hania napisał(a)

Dziękuje wszystkim za dobre słowa

Planowałam tak juz na początku, ale nie byłam pewna, czy wytrzymają na słońcu, tutaj dowiedziałam się o Cunninghamach, Łucja (badara) tez mi pomagała w zdobywaniu wiedzy o ich pielęgnacji....
Pozostaje mi jeszcze nie zmarnować tej wiedzy.....

Raczej postawiłam na ciemną zieleń różaneczników.....,przez tego mojego "Żółtka".... poczekam sobie tylko, az się rozrosną, bo nie zakładam ich zagłady Wtedy utworzą zwarty szpaler....i kolejne piętro nasadzeń.......
tyna 22:48, 17 maj 2011

Martek napisał(a)
Muszę poprawić rabatę kwiatową i w tym celu musiałam odgarnąć kamienie .Justi może ja nie będę już układać tych kamieni ...? Ale co zamiast?Jak poukładać większe ,pojedyncze to mrówki tworzą pod nimi mrowiska ;(
Całe nic dziś zrobiłam,a chyba zaraz zasnę przed kompem ))))))))))

Powiem szczerze, że nie za bardzo przepadam za wykończeniem kamieniami ze względów praktycznych - koszenie i estetycznych......trawa wchodzi w kamienie....i tak....
A myślałas o obrzeżu z kostki, albo w ogóle z niego zrezygnować na rzecz kantów?
Można jeszcze ostatecznie wkopać plastikowe obrzeża głęboko i zrobią niewidoczną zaporę dla trawy...

ja tez juz uciekam.....
bye