Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

AgaBoso 14:33, 05 cze 2024

Moja była sadzona z patyka rok temu i ładnie przyrasta, Twoje też nadrobią.
AgaBoso 14:34, 05 cze 2024

Coś mi psoci telefon i dostał post 2x, wiec go edytuję Pięknie wyglądają rabaty. Czy dosypywałaś zrębek? Jak się ma warzywnik?
Angelika95 17:09, 05 cze 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Coś mi psoci telefon i dostał post 2x, wiec go edytuję Pięknie wyglądają rabaty. Czy dosypywałaś zrębek? Jak się ma warzywnik?

Dosypywałam zrębek tam gdzie robiłam przesadzanki. Warzywnik- moje oczko w głowie - niestety w tym roku zaniedbany, brakło czasu na wszystko.
Angelika95 14:08, 06 cze 2024

Aktualizacja zdjęć po pierwszym koszeniu

MagdaLenka 14:24, 06 cze 2024

Jest cudnie!
Marcin89 15:14, 06 cze 2024

Widzisz jak zielono

A i na rabatach przybyło roślinności
LIDKA 19:54, 06 cze 2024

Rabaty mężnieją. Trawa podkreśla ich urok.
Kawał pięknego ogrodu a rozmiary rabat po prostu imponujące. Kibicuję i podziwiam.
Narsilia 19:59, 06 cze 2024

Ooo bardzo ładna trawa będzie coraz ładniejsza zobaczysz , a rabaty już pięknie się malują widać kolor i kępy za rok jak będziesz oglądać zdjęcia to nie będziesz dowierzać .
Angelika95 20:45, 07 cze 2024

Dziękuję za wszystkie miłe słowa, czuję ulgę, że już skończyłam zaplanowane rzeczy na ten rok - a zaplanowałam ZA DUŻO - już myślałam, że nie dam rady. Miałam dość rozwożenia tej zrębki, niby lekka praca, ale ileż można. Drugi raz rozłożyłabym to na dwa lata. Chyba, bo teraz się jaram, że już mam większą część podwórka zrobioną. Teraz tylko podlewać, plewić i patrzeć jak rośnie.

Dziwnie, nie mieć zajęcia na podwórku. Już planuję renowację warzywnika, ale to na jesień, żeby teraz trochę odpocząć.

Już zakładając go wiedziałam, że jest tymczasowy. Układ grządek zostanie prawie niezmieniony, ale zamiast niskobudżetowego wykonania i obwódek z kamieni będą płyty takie jak mamy w ogrodzeniu. Teraz szukam sposobu na szybki kompost, bo będę go potrzebowała dużo.

Trochę mi szkoda, że w tym roku mój warzywnik taki biedny, nie wiem czy w ogóle coś zbiorę, bo późno wszystko siałam, zaniedbałam też podlewanie. Ale tłumaczę sobie sama, że nie da się wszystkiego. Wzięłam się za ogrod ozdobny i nie starczyło czasu na tę część bardziej praktyczną. Dla córeczki będę miała warzywka od babci w tym roku, ale na przyszły sezon fajnie byłoby zbierać razem z własnych grządek
LIDKA 20:55, 07 cze 2024

Klaudia jeszcze zadbasz warzywnik.
Po prostu odwaliłaś kawał dobrej roboty. Odpoczynek wskazany BARDZO.

Masz ogród by cieszył a nie by być jego niewolnikiem.

Jak na młodą kobietę i mamę zrobiłaś KAWAŁ DOBREY ROBOTY.

BRAWO.