Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Spełnianie marzeń - ogród czas start

Spełnianie marzeń - ogród czas start

MagdaLenka 10:31, 05 sie 2024

No proszę, jak szybko jest efekt WOW!!!

Jeśli u Ciebie tak wyglądają rabaty przed pieleniem, to ja Ci bardzo zazdroszczę. Widać, że karton i ściółka sprawdzają się idealnie.
edi75 12:20, 05 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
A tu zaskoczę - mi się podobają te rzędy i pewnie u siebie wprowadzę. Totalny misz masz to nie mój gust

Zrobię rabaty przy domu w nieładzie, reszta bardziej uporządkowana.

Fajna jest też powtarzalność gatunków u Ciebie, to wprowadza harmonię i jest ładnie

podobnie jak Marcin rzędy mi się podobają i mam
Narsilia 13:41, 05 sie 2024

Angelika ja również bardzo lubię rzędy więc myślę że to bardziej kwestia gustu nie mody bo i plamy i rzędy są tak samo popularne .
Dzięki temu tworzysz piękny powtarzalny zarys ogrodu i rośliny w masie .
Byliny bardzo przybrały szczególnie kocimiętki, pomyłka jezowkowa też okey róż z fioletem pięknie się miesza .

Znam ten ból gdy dziecko rośnie i zamiast mieć więcej czasu ma się go jeszcze mniej niż jak był niemowlakiem.
Patrycja_KG_Lu 10:54, 06 sie 2024

Ja mam za to zupełnie odwrotnie niż Klaudia - jest o wiele więcej czasu dla siebie. Nie muszę już być tak blisko i przerwy z karmieniem są coraz dłuższe, nie trzeba zmieniać pieluszek, nosić na rękach, może się pobawić samo w pokoju/domu/w ogrodzie, można zrobić coś razem. To olbrzymia ulga w porównaniu do pierwszych tygodni/miesięcy gdzie można było pomarzyć o prysznicu długim na tyle by mieć czas na nałożenie odżywki bez płaczu.
Wiolka5_7 11:01, 06 sie 2024

Widać każde dziecko jest inne
Dla mnie najgorszy był pierwszy miesiąc... Kiedy mała skończyła 2,5 miesiąca przesypia całe noce,więc chodzę wyspana a to dla mnie najważniejsze
Jedynie jak zaczęła ząbkować to zdarza jej się przebudzić.

Dla mnie najgorzej jest od kiedy zaczęła się przemieszczać
Nie można jej z oczu spuścić. W łóżeczku się podnosi itp.
Nie usiedzi w miejscu chwili
No i teraz ma etap mamozy nie mogę odejść od niej na sekundę
Narsilia 11:50, 06 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Widać każde dziecko jest inne
Dla mnie najgorszy był pierwszy miesiąc... Kiedy mała skończyła 2,5 miesiąca przesypia całe noce,więc chodzę wyspana a to dla mnie najważniejsze
Jedynie jak zaczęła ząbkować to zdarza jej się przebudzić.

Dla mnie najgorzej jest od kiedy zaczęła się przemieszczać
Nie można jej z oczu spuścić. W łóżeczku się podnosi itp.
Nie usiedzi w miejscu chwili
No i teraz ma etap mamozy nie mogę odejść od niej na sekundę

No dokładnie każde dziecko jest inne mój do pół roku to tylko jadł i spal i to spal długo i mocno prawie odrazu całe noce .

A teraz jak u Wioli syndrom mamozy , no i ,,pomagania,,jak widzi że coś zrywam i są to chwasty to on też zrywa ale już niekoniecznie chwasty
anuska2507 14:36, 06 sie 2024

Angelika, jak na pierwszy sezon to wszystko super Ci rośnie Przestrzeń uporządkowana, rośliny i trawa rosną - super! W przyszłym sezonie nie poznasz ogrodu

A temat "pomagania" znam W weekend wysiałam szpinak, a wczoraj moje dziecię zryło mi to miejsce swoją taczką Ale pomijając takie atrakcje, to faktycznie przy 2-3 latku już jest dużo łatwiej pracować w ogrodzie.
Angelika95 22:43, 12 sie 2024

Dziękuję za miłe słowa

Córeczce w wózku się nudzi, 30 minut to jest maks. Chyba ta potrzeba wstawania, raczkowania, poznawania świata jest silniejsza od niej. Trochę ratuje nas kocyk, ale tu jest problem jedzenia trawy jak tylko mama odwróci głowę
LIDKA 07:33, 20 sie 2024

Które tuje chcecie ciąć?
Angelika95 09:32, 20 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Które tuje chcecie ciąć?

Wszystkie - czubki, ale zostanę przy cięciu tylko na wiosnę. W tym roku już przycinałam za radą właściciela szkółki - miały się przez to zagęścić i myślę, że faktycznie tak się stało, bo są fajne puchate