Dziwne, ale ładne

całkiem ładnie przyrastają na innej rabacie, chociaż tam też glina, ale nie stała woda.
Bagienna straszy bez tulipanów. Jest smutna i szara to jej posadziłam Trzmielinę Emerald Gold. Wykopałaam z innej rabaty i podzieliłam na cztery. Będę z niej robić kulki i chociaż na razie do kulek daleko to oczami wyobraźni już je widzę. Wymyśliłam też, że posadzę tam ze trzy tuje danica. I trzmielina i tuje dobrze sobie radzą na tej mojej mokrej glinie. Będzie zimozielono, później zakwitną piwonie (jednak żyją, choć długo się wahały żyć czy nie żyć). Są mocno opóźnione, ledwie wyłażą z ziemi. A na słonecznej mają już prawie pół metra wysokości i pąki.
Mam tam też jeżówki. No i trawy, hortensje, liatrę klosową i lobelię. Będą plamy koloru
Podzieliłam dziś jedną hakonke Greenhils i ją tam posadziłam. To eksperyment. Jeśli eksperyment się powiedzie dosadzę jej wiecej. Według neta hakonechloa wymaga przepuszczalnej gleby, a moje wszystkie trzy hakonechloa aureola rosną mimo zalania
Oplewiłam przedogródek i pół rabaty południowej. Wysypałam 15 worków kory (kropla w morzu potrzeb) i zrobiło się ciemno.
Ale jutro też jest dzień

Rano z Kitką na kontrolę i później już cały dzień jest mój i ogrodu
Zostawiam moje tulipany i buziaki