Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ania na Żuławach

Ania na Żuławach

Kordina 22:54, 20 kwi 2023

Niestety poza dobrym kotem, to kiepsko z nim, nie żarł trutki na gryzonie a wypróbowałam ze 3 rodzaje. Potem ekologiczna plastykowa pułapka przegryziona, a metalowa w ogóle nie reagował na nic co sypałam do środka na przynętę. Teraz wypróbowuję sposób z octem, ale już widzę, że słabo na niego działa.
An_na 00:37, 21 kwi 2023

Trzymam kciuki za powodzenie akcji i liczę na relację.
Będę walczyć u Mamy.

Kiedyś moja kotka przyniosła mi upolowanego karczownika, nawet nie wiedziałam co to jest, musiałam w necie sprawdzić. Za jakiś czas przyniosła drugiego.

Jak dobrze, że ona taka łowna, złapała zanim narobił mi szkód. Nie zdawałam sobie sprawy jaki jest groźny.
Agatorek 13:03, 21 kwi 2023

Oj . Ale szkoda tych tulipanów mam nadzieję, że uda Ci się pozbyć tego czegoś, co grasuje u Twojej mamy.
Na jesieni mogłybyście posadzić tulipany w doniczkach, tak jak pisała Wiola.

Bardzo ładne sadzonki kupiłaś
An_na 10:44, 23 kwi 2023

Agatorek napisał(a)
Oj . Ale szkoda tych tulipanów mam nadzieję, że uda Ci się pozbyć tego czegoś, co grasuje u Twojej mamy.
Na jesieni mogłybyście posadzić tulipany w doniczkach, tak jak pisała Wiola.

Bardzo ładne sadzonki kupiłaś

Będziemy sadzić w doniczkach i plastikowych skrzynkach i będzie dobrze. Jeszcze będzie pięknie, tulipanowo

Sadzonki podzielone już rosną
An_na 10:48, 23 kwi 2023

Taki prezent w niedzielny poranek moja Mamba przyniosła

Wydaje mi się, że to karczownik.
Jakby koty mojej Mamy były takie sprytne to teraz by był tulipanowy pokaż.
An_na 11:02, 23 kwi 2023

A u mnie tulipanki dopiero zaczynają

Kordina 11:55, 23 kwi 2023

Tak to karczownik, on jest większy niż mysz, mniej więcej jak młody szczur
ajka 16:30, 23 kwi 2023

An_na napisał(a)
Kochane moje, potrzebuję rady

Chcę na różance posadzić miskanty, w plecach różom ale na mijankę. Najbardziej chciałabym gracki ale boję się, że mi zjedzą róże, bo tam dość wąsko. Potrzebuję informacji: jaka szeroka po kilku latach jest KARPA.
Bo szerokość rośliny do 1,5 m jest ok, tylko muszę wiedzieć jaka średnicę osiągają korzenie.

Aniu zastanawiam się czy to dobry pomysł. Nie ze względu na wielkość karpy, ale wiosenne cięcie. Czy będziesz mieć tam dobre dojście od tyłu? Widziałaś gdzies takie połączenie?
Czy będziesz musiała tnąc miskanty przebijać się przez róże? To byłoby nieprzyjemne, bo strasznie kłują. Ja zwykle miskanty tnę wcześniej niż róże. Nawet jak posadzisz na mijankę, to róże się rozrosną na boki.
ajka 16:35, 23 kwi 2023

Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak karczownik, popłakałabym się jak nic przy takich stratach.
U mnie też parę tulipanow w rządku straconych, ale to chyba nornice, bo z cebulek nic nie wyroslo, jakby zostały zjedzone...
An_na 20:03, 23 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Tak to karczownik, on jest większy niż mysz, mniej więcej jak młody szczur

Dziękuję za potwierdzenie, nie wiem skąd ona go przyniosła ale to nie mogło być daleko od domu. Można powiedzieć, że uratowała moje tulipany

To już trzeci na jej koncie. Jest moją bohaterką